• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Ex-ploegmaat: "Wij wilden Fellaini zo ver mogelijk van ons eigen doel houden"

  Mourinho gooide Fellaini in de slotfase in de strijd.

  Marouane Fellaini was gisteren de gebeten hond bij Manchester United. Zijn korte invalbeurt was niet echt een succes, want na zijn penaltyfout maakte Everton nog gelijk. Analisten Gary Neville en Leon Osman waren na de wedstrijd niet mals voor de Rode Duivel.

  Manchester United probeerde gisteren in het slot een 1-0-voorsprong vast te houden onder druk van Everton. "Everton speelde met de lange bal en als je iemand van bijna 2 meter op de bank hebt zitten, dan kan die helpen", zei Mourinho.

  Gary Neville begreep de wissel van Mourinho. "Vanuit het oogpunt van de coach is het een logische wissel. Maar als die invaller dan zoiets stoms doet, dan is dat heel jammer", zegt de ex-speler van Manchester United.

  "Hij is een ervaren speler en als ex-speler van Everton kent hij het stadion en de rol die de fans kunnen spelen. Het is een pijnlijke individuele fout. De coach neemt de juiste beslissing, maar wordt in de steek gelaten door zijn invaller."

  Leon Osman, ex-ploegmaat van Everton en nu analist bij Sky, voegde daar nog een extra opmerking aan toe. "Marouane is altijd al zo onhandig geweest. Op training ging hij altijd op je tenen staan of liep hij je omver."

  "Tijdens de wedstrijden wilden we Marouane altijd zo ver mogelijk van ons eigen strafschopgebied houden. Laat hem maar voor problemen zorgen in de zestien van de tegenstander, daar was hij wel heel goed in."