• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Preud'homme juicht niet: "Als liefhebber ben ik teleurgesteld"

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Video player inladen ...
  Club Brugge boekte op de valreep een overwinning op het veld van Sint-Truiden, maar Club-coach Michel Preud'homme bleef ijzig kalm bij de bevrijdende penaltytreffer van Jelle Vossen. "Ik word een beetje moe van alle randzaken."

  In de extra tijd kreeg Club Brugge een onverhoopte strafschop. "Bij die fase zag je vooral een slechte reactie van de STVV-verdediger", analyseert Michel Preud'homme bij Sporza.

  "Bij Sint-Truiden waren ze zo opgefokt dat ze niet meer nadachten. Jelle moest die bal nog binnenkoppen en dat was op die plaats van het veld niet eenvoudig. Maar we hebben eindelijk de penalty gekregen die we verdienen."

  Jelle Vossen trapte de 0-1 vanaf de stip feilloos binnen, maar Michel Preud'homme vierde de treffer opvallend ingetogen. "Ik ben rustig gebleven, want in ons voetbal zie je randzaken die belangrijk zijn: discussies, provocaties, tijd rekken en je laten vallen."

  "Als dat herhaald wordt, dan kun je niet helemaal tevreden zijn, zelfs als je wint. Ik kan af en toe als voetballiefhebber ook een beetje teleurgesteld zijn."

  "Wij proberen te voetballen en af en toe worden we niet beloond. Sint-Truiden heeft mooi voetbal gebracht, maar werd niet beloond. Het is jammer dat de brekers het soms halen. Dat bedoel ik met die provocaties. Daar word ik een beetje moe van."

  Leko: "Als die actie in Engeland gebeurt..."

  "Dit was om te lachen", vertelde Ivan Leko tijdens zijn perspraatje over de penaltyfase. "Het was een lichte duw. Als die actie in Engeland gebeurt, dan is het anders. Hier kan alles. En dat is ook een kwaliteit van Vossen. Hij is een topper."

  VIDEO: ingetogen vreugde bij Michel Preud'homme

  Video player inladen ...