• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Vandenbempt: "Videoref in STVV-Club, primeur in Belgische 1e klasse"

  Videoref Van Boekel wordt vaak ingezet in Nederland.

  In STVV-Club Brugge vond er vandaag een test plaats met de videoref. "Het is de bedoeling om te kijken of die veel hadden kunnen corrigeren", zei Peter Vandenbempt voor de aftrap. "De videoref kan vanavond wel niet tussenkomen bij beslissingen."

  De vraag naar de videoref wordt alsmaar groter in België na enkele foutieve scheidsrechterlijke beslissingen. De Pro League liet vorige maand weten dat het dit seizoen nog de videoref in PO II wil gebruiken. In STVV-Club Brugge werd het systeem al eens uitgetest.

  "Het zouden Nederlanders zijn, dezelfde die de tests uitvoeren in de Nederlandse competitie", wist Peter Vandenbempt voor de match te vertellen. "Die hebben een scherm gekregen van de televisiemaatschappij die de wedstrijd in beeld brengt."

  "Ze kunnen ook luisteren naar de communicatie tussen scheidsrechter Lawrence Visser en zijn assistenten. Maar de Nederlanders kunnen zelf niet spreken met de scheidsrechter, dus ze kunnen niet tussenkomen in de scheidsrechterlijke beslissingen."

  "Het is vooral de bedoeling om te kijken of zij veel hadden kunnen corrigeren. Volgens mij is dit een primeur in de Belgische hoogste klasse. Maar aangezien het de bedoeling is om zulke tests geheim te houden, zou het kunnen zijn dat er al met videorefs geëxperimenteerd is in andere matchen."