• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Witsel bekent liefde voor "idool" Zidane en Lissabon

  Rode Duivel Axel Witsel.

  De website van de Europa League kon Axel Witsel strikken voor een interview over de clubs uit zijn carrière. Wat had de Rode Duivel te vertellen over Standard, Benfica en Zenit?

  Axel Witsel over... zijn idool

  "Zinédine Zidane was vroeger mijn held en dat is vandaag nog altijd het geval. Als kind keek ik vaak naar de matchen van de Franse nationale ploeg, aangezien mijn vader van Martinique afkomstig is. Zidane werd daardoor mij idool."

  Axel Witsel over... Standard

  "Op mijn 9e sloot ik bij Standard aan en op mijn 16e werd ik er profspeler. Toen ik als tienjarige knaap met mijn vader naar de training reed, zag ik het stadion van Standard in de autospiegel."

  "Ik zei tegen mijn vader dat ik er wou spelen en hij antwoordde dat ik daarvoor hard moest werken. Ik heb dus altijd de ambitie gehad om voor Standard te spelen."

  Awel Witsel over... Benfica

  "Destijds was Benfica de beste keuze, want ik wou in het buitenland spelen. Ik kreeg er een warm onthaal en heb echt genoten van dat jaartje bij Benfica. Dankzij die club kent iedereen in Europa Witsel."

  "Lissabon is bovendien een fantastische stad, ik heb er zelfs nog een huis. De inwoners zijn erg vriendelijk en het weer is er altijd goed. Het is er altijd warm en er ligt nooit sneeuw."

  Axel Witsel... over Zenit Sint-Petersburg

  "Mijn overstap was in het begin niet gemakkelijk, want van de warmte van Lissabon ga je naar de winter in Rusland."

  "Met Zenit zouden we elk jaar in de Champions League moeten spelen, maar vorig jaar waren we niet goed genoeg."

  "We willen dit seizoen kampioen worden, de Russische beker pakken en we willen in de Europa League doorstoten tot in de halve finales."