• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  KVM wil match tegen Genk toch herspelen en gaat in beroep

  Scheidsrechter Wouters sloot de verkeerde speler uit.

  KV Mechelen gaat in beroep tegen de beslissing van het Bureau Arbitrage van de KBVB. Die oordeelde dat de match tegen Genk, waarin de verkeerde speler uitgesloten werd, niet herspeeld moest worden.

  KVM-verdediger Laurens Paulussen werd op de negende speeldag met rood van het veld gestuurd voor handspel in het strafschopgebied. Eigenlijk had Mats Rits die kaart moeten krijgen. Die vergissing van scheidsrechter Wouters heeft ondertussen voor een heuse soap gezorgd want Mechelen vindt dat de wedstrijd herspeeld moet worden.

  Het Bureau Arbitrage verwierp die eis van de club want "de uitsluiting van de speler en het eventuele feit dat het geen rode kaart betrof, zijn elementen onderworpen aan de interpretatie van de scheidsrechter. Bijgevolg kan er geen sprake zijn van een scheidsrechterlijke vergissing in de toepassing van de spelregels.".

  "Wij wagen ons er niet aan de interpretatie van Wouters in twijfel te trekken", zegt KVM-voorzitter Timmermans, maar de club blijft van oordeel dat Wouters een vergissing heeft begaan in de toepassing van de spelregels en gaat daarom in beroep.