• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Simons: "Nu ben ik niet meer "den oude", maar "den oudste""

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  0 / 0
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Timmy Simons is sinds gisteren de oudste Rode Duivel en staat daardoor even in het middelpunt van de belangstelling. Club Brugge organiseerde een persconferentie voor zijn kapitein. "Ik ben met een enorme glimlach opgestaan", vertelde hij na zijn 94e cap.

  Grote verrassing gisteren tegen Estland: Timmy Simons mocht van de bondscoach invallen. Hij is nu met zijn 39 jaar, 11 maanden en 2 dagen de oudste speler die ooit een cap verzamelde bij de Rode Duivels. Een record dat in heel België druk besproken wordt. "Ik ben met een geweldig gevoel opgestaan", vertelde een glunderde Club-kapitein.

  "Ik was normaal back-up voor de drie verdedigers dus ik dacht dat de kans klein was dat ik op het veld zou komen. De coach heeft er anders over beslist. Het was wel een tof moment. Ik heb mijn opdracht zo goed mogelijk proberen in te vullen. Bij mijn aankomst heb ik even de filosofie van de coach onder de loep genomen. Het was vrij snel duidelijk wat er van mij verwacht werd."

  "Hoe de Rode Duivels reageerden? Een beetje verbaasd, maar ook met een brede glimlach. Ze konden mijn selectie goed plaatsen. Ik heb een mooie tijd beleefd bij de Duivels en ken de groep goed."

  "Ik heb pas na de wedstrijd gehoord dat ik nu de oudste Duivel ben. Dat is toch iets om trots op te zijn. Het record van Jan Ceulemans? Ik heb nu 94 caps, maar ik ben realistisch genoeg om te beseffen dat er waarschijnlijk geen enkele meer zal bijkomen. Ik ben en blijf wel beschikbaar, maar ik denk dat Jan Ceulemans op zijn beide oren kan slapen."

  "Voorlopig toch. Want jongens als Jan Vertonghen en Vincent Kompany kunnen nog wel een aantal jaar mee. Die zullen het record wel doen sneuvelen."

  Hoe reageerden zijn ploegmaats bij Club Brugge toen Simons op training kwam vanmorgen? "Ze waren vrij uitgelaten. Iedereen was blij. Normaal zeggen ze: "Ah, den oude", nu zeggen ze: "Ah, den oudste". Dus er is wel iets veranderd."