• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Teodorczyk: "Mijn verblijf in Anderlecht verlengen, is mijn droom"

  Teodorczyk scoorde al 12 keer voor Anderlecht.

  Lukasz Teodorczyk is van goudwaarde voor Anderlecht, met 12 doelpunten voor paars-wit. "Ik eis heel veel van mezelf", zegt de Poolse topschutter zelf. "Ik hecht geen belang aan wat ze over mij zeggen."

  Lukasz Teodorczyk voert de topschutterstand van de Jupiler Pro League, met 8 doelpunten in 11 wedstrijden. Ook in de Europa League trof hij al 4 keer raak. Daarmee is de huurling van Dinamo Kiev van goudwaarde voor Anderlecht.

  "Ik vind het collectief het allerbelangrijkste", zegt hij zelf. "Als ik mijn voeten scoor, of met mijn hoofd of zelfs met mijn oren zoals een ploegmaat zei, is het omdat ik een grote drang heb om zoveel mogelijk doelpunten te maken."

  "Het is moeilijk om jezelf te omschrijven, maar ik denk dat ik heel veeleisend ben voor mezelf", verklaart Teodorczyk die drang. "Wanneer het leven eens wat tegenzit, zal ik altijd vechten om het tij te keren. Ik zal nooit de moed laten zakken."

  "Als iemand opmerkingen heeft over wie ik ben, is dat zijn probleem. Ik hecht geen belang aan wat ze over mij zeggen."

  Anderlecht heeft een aankoopoptie op de 25-jarige Pool. Maar wil hij zelf blijven? "Mijn verblijf hier verlengen, is alles waarvan ik droom", is hij duidelijk. "Ik ben hier gelukkig en blijf met plezier."