• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  West Ham-coach Bilic over supportersrellen: "Onaanvaardbaar"

  Deze Chelsea-fan ging de confrontatie niet uit de weg.

  Enkele supporters van West Ham en Chelsea hebben zich gisteren niet van hun fraaiste kant laten zien in de League Cup-match tussen de twee Londense ploegen. De stewards moesten alle zeilen bijzetten om een echte clash te vermijden en er vlogen flesjes en zitjes door de lucht. "Onaanvaardbaar", zegt West Ham-coach Slaven Bilic.

  De supporters van West Ham waren tegen Chelsea niet aan hun proefstuk toe. Vorige maand schopten ze ook al keet tijdens de wedstrijd tegen Watford. Mede daardoor waren er gisteravond extra veiligheidsmaatregelen, zoals een alcoholverbod.

  Het bracht allemaal weinig zoden aan de dijk, want tegen het einde van de wedstrijd zochten de twee supportersclans elkaar nadrukkelijk op. De stewards hadden de grootste moeite om de supporters uit elkaar te houden, flesjes en zitjes vlogen over en weer. De politie begeleidde de heethoofden mondjesmaat naar de uitgang.

  "We keuren het gedrag van enkele supporters ten strengste af. Als deze mensen geïdentificeerd zijn, mogen ze een levenslange schorsing verwachten", veroordeelt West Ham de incidenten op zijn website.

  Coach Slaven Bilic: "Uiteraard zag ik wat er gaande was, maar ik probeerde me op de wedstrijd te concentreren. Het gebeurde achter het doel van Aaron Cresswell en ik zei hem dat hij zich niet mocht laten afleiden. Zulke incidenten zijn onaanvaardbaar."

  Ook Chelsea heeft al gereageerd. "Onze club is enorm teleurgesteld door de ongeregeldheden. Zo'n gedrag kunnen we niet tolereren. We zullen het onderzoek afwachten om verdere stappen te ondernemen."

  Enkele video's en foto's van de incidenten: