• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Andoni Zubizarreta is de opvolger van Gunter Jacob in Marseille

  Andoni Zubizarreta vandaag bij zijn presentatie in Marseille.

  De Amerikaanse zakenman Frank McCourt laat een nieuwe wind waaien in Marseille. Een dag na het ontslag van onze landgenoot Gunter Jacob heeft McCourt de Spaanse ex-doelman Zubizarreta aangesteld als sportief directeur van de Zuid-Franse club.

  Woensdag kwam na amper drie maanden een einde aan de samenwerking tussen Marseille en Gunter Jacob. Eind juli was onze landgenoot door de Zwitserse eigenares Margarita Louis-Dreyfus aangesteld als sportief directeur.

  Midden oktober verkocht Louis-Dreyfus de club echter aan de Amerikaanse zakenman Frank McCourt, de voormalige eigenaar van honkbalclub Los Angeles Dodgers. McCourt liet zich meteen gelden door vorige week de Fransman Rudi Garcia aan te stellen als trainer in plaats van Franck Passi.

  Ook de commerciële en financiële directeur van l'OM werden al buiten de deur gezet. Woensdag was het de beurt aan Gunter Jacob om plaats te maken. Met Aaron Leya Iseka haalde Jacob een Belgische aanvaller tot het einde van het seizoen naar het Stade Vélodrome. Hij wordt gehuurd van Anderlecht en moest het vertrek van zijn broer Michy Batshuayi naar Chelsea mee helpen opvangen.