• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Leekens: "Dit is de beste oplossing voor beide partijen"

  Georges Leekens kijkt al naar het buitenland.

  Georges Leekens is niet langer trainer van Lokeren. Bij Sporza reageerde Leekens vanmiddag op zijn vertrek. "Roger Lambrecht en ik blijven vrienden, maar die bijkomende druk geven was absoluut niet nodig", zegt hij.

  Het vertrek van Georges Leekens bij Lokeren is geen verrassing, ook niet voor de trainer zelf. "We hadden er gisterenmiddag al over gesproken", vertelt Leekens. "Als het moeilijk gaat en als je schade berokkent, dan is dit de beste oplossing voor beide partijen. Ik wil niet in de weg lopen."

  "Ik heb Roger Lambrecht al drie keer zwaar uit de nood geholpen. We zijn vannacht overeengekomen om mijn contract stop te zetten, maar we gaan in vriendschap uit elkaar. Roger is altijd een vaderfiguur geweest voor mij en dat zal hij ook blijven."

  "Ik denk dat dit Lokeren niet moet panikeren. Als iedereen fit is, zal het wel 8e of 9e kunnen worden in deze competitie. Bijkomende druk geven was dus absoluut niet nodig. Dat heb ik ook aan de voorzitter gezegd, want spelers presteren minder onder druk."

  "Ik dacht overigens dat ik minder gerespecteerd was in België, maar als ik de reacties bekijk, dan is dat niet het geval. Ik zal altijd trots zijn dat ik dit Lokeren getraind heb."

  "Ik zal nu nieuwe horizonten verkennen. Dat zal wellicht niet in België zijn. Er is niks concreets, maar ik heb wel al veel aanbiedingen naast me neergelegd."

  "Kameroen en Roemenië informeerden al toen ik nog bij Lokeren zat, maar ik wou mijn contract respecteren. Die overstap van de nationale ploeg naar Club Brugge was een goeie les. Maar niks houdt me nu nog tegen."