• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Kompany: "Heb medische staf beloofd beter naar hen te zullen luisteren"

  Kompany liet zich tegen Southampton na 70 minuten vervangen.

  Vincent Kompany stond het voorbije weekend voor het eerst sinds april nog eens in de basis van een competitiematch tegen Southampton (1-1). De blessuregevoelige City-verdediger geeft in de Engelse media aan dat hij voorzichtiger is geworden: "Ik was zes maanden out en heb een belofte moeten maken met de medische staf. Ik moet hen eerlijk vertellen wat ik voel en moet luisteren naar hun beslissingen."

  Kompany werd de voorbije maanden geteisterd door kuitblessures en miste het EK na een operatie aan zijn lies en dij. Een maand geleden maakte hij zijn comeback in de League Cup tegen Swansea, waarbij hij meteen weer even aan de kant stond met liespijn.

  Tien dagen geleden maakte hij zijn rentree tegen Everton, maar vorige week tegen Barcelona stond hij niet op het wedstrijdblad. "Je kunt iets nodeloos moeilijk maken, maar mijn situatie is eigenlijk heel simpel. Ik vertelde de medische staf hoe ik me de dag voor de match voelde en zij beslisten voor mij."

  "Natuurlijk wou ik spelen, laat daar geen twijfel over zijn, maar ik maakte met hen de afspraak dat ik een beetje meer naar hen zou luisteren."

  Tegen Southampton hield Kompany zich moeiteloos staande, maar toch ging hij na 70 minuten naar de kant. "Vroeger zou ik dat wellicht nooit gedaan hebben, maar het is een deel van onze afspraak."

  Hoe is het met zijn motivatie gesteld na al dat blessureleed? "De realiteit is dat ik al jaren sukkel met die blessures. God weet wat er gebeurd zou zijn als ik die niet had gehad. Maar mijn motivatie neemt niet af, integendeel, ze neemt toe: ik voel dat ik op het veld hoor en dat ik goeie momenten verdien, juist omdat ik elke dag hard werkte om terug te keren."

  "Je speelt voetbal voor matchen als de derby morgen"

  Morgenavond is er de Manchester Derby United-City in de achtste finales van de League Cup. Vorige maand ging City al eens met 1-2 winnen op Old Trafford.

  De League Cup staat niet zo hoog aangeschreven, kijkt Kompany wel uit naar het duel? "Altijd. Hoe groter de wedstrijd, hoe beter. Dat is hoe ik altijd heb geredeneerd en ook voor de rest van mijn carrière zal doen. Voor zulke wedstrijden speel je voetbal."