• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  De Witte: "Maandagvoetbal op eerstvolgende vergadering van de Pro League"

  "Soms maar één dag recuperatie voor volgende match."

  Niet alleen Herman Van Holsbeeck is maandagavondvoetbal genegen, ook Ivan De Witte is er een pleitbezorger van. Meer: de voorzitter van AA Gent zegt dat het topic op de eerstvolgende vergadering van de Pro League komt en hoopt dat het er volgend seizoen effectief van komt.

  De Europees spelende clubs klagen over een te korte recuperatie tussen hun matchen in de Belgische en Europese competitie. "De hersteltijd tussen Europees en Belgisch voetbal is te kort. Volgens mij is maandagavondvoetbal één van de weinige oplossingen om het gebrek aan recuperatie op te lossen", zegt Ivan De Witte.

  "Je speelt op donderdagavond in de Europa League. Als je om 21u speelt, is meteen daarna terugkeren geen optie. Dus ben je pas de dag erna in de late namiddag weer in België, na soms een lange vlucht. Dan heb je nog maar één dag over, ook mentaal, voor een topper op zondag, wat onvoldoende is voor een professionele spelersgroep."

  "Herman Van Holsbeeck heeft in Extra Time blijkbaar precies hetzelfde gezegd, dus denken andere Europees spelende clubs er ook zo over. We zullen wel eerst met de niet-Europees spelende clubs moeten praten, omdat een match op maandagavond misschien voor hen commercieel minder interessant kan zijn."

  Dat kan misschien opgelost worden met een tegemoetkoming? De Witte: "Daar wil ik niet vooruitlopen, maar het kan om een financiële compensatie gaan, ja. Dat is het waard. Ik weiger de Europa League als minderwaardig te bestempelen en dus wil ik dat alle Belgische clubs zich daar volop kunnen inzetten, al is het maar om de Belgische coëfficiënt te verdedigen."

  "Sommige clubs waren zelfs vrij voor ze tegen ons speelden"

  "Dit agendapunt zal op de eerstvolgende vergadering van de Pro League komen. Uit ervaring weet ik dat dit wat tijd kan vragen en de invoering ervan zal ook niet voor dit seizoen zijn, maar ik denk dat we tegen de competitie 2017-2018 een goeie oplossing kunnen vinden", besluit De Witte.

  "Dit is trouwens niets nieuws. In het buitenland is er al een tijdje maandagavondvoetbal. In de Europese voorrondes heb ik het zelfs meegemaakt dat de clubs waar we tegen speelden het weekend ervoor, en zelfs erna, vrij waren. Hun nationale competities deden grote inspanningen om het de Europees spelende clubs zo comfortabel mogelijk te maken."