• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Stanciu na alweer een vervanging: "Ik heb gewoon tijd nodig"

  Ook gisteren in Brugge liep Stanciu (r) achter de feiten aan.

  Ook tegen Club Brugge kon Nicolae Stanciu zijn prijs van 10 miljoen euro niet rechtvaardigen. De Roemeense vedette van Anderlecht vraagt geduld: "Ik voel me wat vermoeid, maar het komt wel goed", reageert de 23-jarige offensieve middenvelder.

  De komst van Stanciu liet deze zomer even op zich wachten, maar de langverwachte draaischijf toverde in zijn eerste match - op de zesde speeldag tegen Charleroi - meteen heel wat fraais uit zijn schoenen.

  Dat niveau kon hij daarna echter niet meer etaleren, Weiler schoof hem ook al eens naar de flank en haalde hem zowel vorige week tegen Lokeren, donderdag tegen Mainz als gisteren in Brugge na een uur naar de kant na een flauwe vertoning.

  De Brugse fans zongen hem ironisch toe na zijn vervanging: "Hij is de man van 10 miljoen."

  Stanciu bleef er na de match rustig onder: "Door dat bedrag wordt er meer over mij gepraat, maar dat doet mij niets. Ik ben niet de eerste die voor 10 miljoen gekocht wordt en dit gebeurt ook met spelers van 100 miljoen."

  Tijd is wat de spelmaker nodig heeft: "Ik weet dat ik beter kan. Na mijn match tegen Charleroi zei iedereen "Wat een speler!" En nu is die mening al veranderd? Iedereen heeft wel eens een dipje, ik weet wat ik moet doen. Ik heb gewoon tijd nodig om me goed aan te passen aan Anderlecht."

  "Ik voel me oké en krijg het vertrouwen van ploegmaats en coach. Ik moet hier meer verdedigende taken doen en het hogere ritme oppikken. Ik voel me wat vermoeid, omdat ik voor het eerst drie keer in de week intens aan de bak moet."

  Weiler: "Misschien op de bank tegen KV Mechelen"

  Misschien is het tijd voor wat rust op de bank. "Ik ben daar niet bang voor. Dat beslist de coach." René Weiler heeft er in elk geval al aan gedacht: "Vooraf al, maar ik wou het vertrouwen geven aan de elf die het systeem met drie verdedigers van Mainz hadden gespeeld."

  Woensdag ontvangt Anderlecht KV Mechelen. Weiler: "Dat is misschien een goed moment om hem te laten rusten en op de bank te plaatsen. Maar ik heb die knoop nog niet doorgehakt."

  "Nicolae kan op het veld ook veel bijleren. Op zijn jonge leeftijd ontdekt hij voor het eerst een nieuw kampioenschap. Ik wil dat hij leert van zijn fouten."