• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Vanhaezebrouck: "Sjachtjor is onze grootste uitdaging in 2,5 jaar"

  Hein Vanhaezebrouck toonde veel respect voor Sjachtjor.

  AA Gent is voor zijn derde groepswedstrijd in de Europa League afgereisd naar Oekraïne, waar het vanavond Sjachtjor Donjetsk bekampt. "Het is een team dat we kunnen vergelijken met de ploegen die we vorig jaar in de Champions League troffen. Misschien is het zelfs beter", zegt Gent-coach Hein Vanhaezebrouck met de nodige dosis respect.

  "Dit is wellicht onze grootste uitdaging in 2,5 jaar", windt Hein Vanhaezebrouck er geen doekjes om. "Sjachtjor is een van de betere teams in de Europa League. Het heeft de kwaliteiten om elk jaar Champions League te spelen."

  "Ze hadden dit jaar pech dat ze voorrondes moesten spelen en ik was erg verrast dat ze eruit gingen tegen Young Boys, want ze zijn veel sterker dan de Zwitsers. Sjachtjor kun je vergelijken met de ploegen die we vorig jaar in de Champions League troffen. Misschien is het zelfs beter."

  Sjachtjor liet nog geen punt liggen, AA Gent volgt op 2 punten van de groepsleider. "Het is nog maar de derde speeldag. Wat er ook gebeurt, deze wedstrijd zal nog niet beslissend zijn. Als Sjachtjor wint, dan maken ze veel kans op groepswinst. Maar daarna komen ze naar Gent. Als wij dan winnen, blijft het open."

  Op verplaatsing kon AA Gent dit seizoen nog niet te veel punten sprokkelen. "Als je louter naar de punten kijken, dan kun je inderdaad zeggen dat we problemen hebben op verplaatsing. Maar we hadden een moeilijk programma en vergaten onze kansen af te maken."