• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Lokeren laat João Carlos vertrekken naar club van Boussoufa

  Georges Leekens neemt afscheid van João Carlos.

  João Carlos trekt de deur bij Lokeren opnieuw achter zich dicht. De Braziliaanse verdediger vertrekt met onmiddellijke ingang naar Al Jazira uit Abu Dhabi. "Ik ben zelf ook verrast door de snelheid waarmee de transfer is afgehandeld, maar ik ben wel blij met deze uitdaging", zegt hij.

  De 34-jarige João Carlos kwam vorig jaar tijdens de winter naar Lokeren, waar hij eerder al vier jaar speelde. De Braziliaan verdedigde ook nog de kleuren van RC Genk, Anzji Machatsjkala en Spartak Moskou.

  Begin deze week kwam Al Jazira, de club uit Abu Dhabi waar ook Mbark Boussoufa aan de slag is, op de proppen. Lokeren deed niet moeilijk over een transfer. Carlos reisde dinsdag af naar zijn nieuwe club en legde gisteren en vandaag positieve medische testen af.

  "Ik was zelf heel erg verrast door het aanbod en nog meer door de snelheid waarmee de transfer werd afgehandeld. Pas maandag hoorde ik een eerste keer iets van Al Jazira, nu al is alles rond", vertelt de Braziliaan.

  "Ik heb eerlijk gezegd een dubbel gevoel. Ik ben blij met de transfer die me nog een laatste sportieve uitdaging biedt in de nadagen van mijn carrière. Anderzijds vind ik het spijtig Lokeren te moeten verlaten. Lokeren zal altijd in mijn hart blijven, het is de club die me toeliet door te breken in Europa."

  "Het doet me ook pijn om op deze onpersoonlijke manier afscheid te moeten nemen van de fans. Ik dank hen voor de steun die ze me altijd gaven. Ik wens ook mijn collega-spelers en de staf veel succes toe. Ik zal zeker de resultaten op de voet blijven volgen."