• home
 • video
 • pas verschenen

  Sonck: "Sommige spelers wegen gewoon te licht bij Club Brugge"

  0 / 0
  Zondagmiddag staat de topper tussen Club Brugge en Anderlecht op het programma. In Extra Time werden de mankementen van beide clubs onder de loep genomen. "Club Brugge zal wel spelers moeten halen in december", zegt Wesley Sonck. "En had Stanciu geen tien miljoen gekost, dan zou hij nooit starten tegen Club Brugge", oordeelt Filip Joos.

  "Sommige spelers wegen eigenlijk te licht voor Club Brugge"

  Club Brugge scoorde dit seizoen nog maar dertien keer. "En de twee spitsen, Diaby en Wesley, staan zelfs nog niet op het scorebord", legt Degryse een pijnpunt bloot. Filip Joos ziet een verklaring in de afwezigheid van Refaelov. "Dat scheelt vijf of zes goals."

  Opmerkelijk, Sonck ziet de afwezigheid van heel wat sterkhouders als iets positiefs. "Dan zie je ook eens wat de andere spelers waard zijn. Een paar jongens, zoals Storm en Bolingoli, zitten daar niet op hun plek", is hij streng. "Ze wegen eigenlijk te licht. Dit toont aan dat Club wel iets zal moeten doen in december."

  "Teodorczyk is niet de spits waar Anderlecht van droomt"

  Anderlecht is de nieuwe leider in de Jupiler Pro League, maar echt overtuigend is het allemaal niet. De Poolse huurspits Teodorczyk zorgde voor het enige doelpunt tegen Lokeren. "Hij is een goalgetter, meer moet je er niet van verwachten. Je weet dat hij beperkt is", zegt Degryse.

  "Het is niet de spits waar Anderlecht van droomt, maar je hebt toch liever een spits die scoort dan een goeie voetballer? Als je geen beperkingen hebt, speel je niet in Anderlecht", oordeelt Sonck."Het probleem van Anderlecht is niet Teodorczyk."

  Misschien Stanciu dan? "Het is te traag denken en te traag spelen voor iemand die zoveel geld kost", vindt Sonck. "Had hij geen 10 miljoen gekost, dan startte hij nooit tegen Club Brugge", zegt Joos. Degryse blijft positief. "Hij is nog op zoek, maar ineens zal dat komen. Zeker in een ander systeem."

  "Spajic en Acheampong komen in dit systeem niet tot hun recht"

  Ook op de backposities moet het beter bij Anderlecht volgens de tafelgasten. "Spajic als rechtsachter, dat is zijn positie niet", zegt Degryse. "Zet hem daar dan ook niet. Acheampong zal ook nooit een echte linksachter worden."