• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Preud'homme: "Hopelijk geraken we uit de hoek waar de klappen vallen"

  Michel Preud'homme op de persconferentie.

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Club Brugge ontvangt dinsdagavond Porto voor zijn derde wedstrijd in de groepsfase van de Champions League. Bij Club hopen ze op een kentering na de tegenvallende resultaten. Coach Michel Preud'homme en middenvelder Hans Vanaken blikken vooruit.

  Preud'homme: "Op dit moment zit alles wat tegen"

  Club Brugge verloor zijn eerste twee Champions League-duel met ruime cijfers. Voor de wedstrijd tegen Porto moet Michel Preud'homme opnieuw puzzelen door de vele gebleseerden, al recupereert hij wel Gedoz, Limbombe en Vormer. Wat verwacht Preud'homme nog van het vervolg van het kampioenenbal?

  "Ik blijf erbij dat voor ons op termijn de competitie het belangrijkst is. Maar we spelen nu eenmaal de Champions League en daarin willen we ons best doen om zoveel mogelijk punten te pakken", blijft Preud'homme strijdvaardig.

  "Spijtig genoeg hebben we net als vorig jaar veel geblesseerden en zieken en kunnen we opnieuw niet met onze sterkste opstelling aantreden. Dat is nodig om te presteren tegen teams die bijna allemaal sterker zijn dan Club Brugge."

  "We proberen elke wedstrijd vooruit te voetballen, maar op dit moment zit alles wat tegen. In verschillende wedstrijden hadden wij de eerste kans van de wedstrijd. Als je die kunt benutten, krijg je een heel andere match. Zulke fases zijn cruciaal. Niks valt voor ons momenteel. Hopelijk kunnen we uit de hoek geraken waar de klappen vallen."

  Wat verwacht Preud'homme, die de vragen van de Portugese journalisten netjes in het Portugees beantwoordde, van de wedstrijd tegen Porto? "Voor elke match proberen we de sterktes en zwaktes van de tegenstander te bekijken, zodat we weten waarvoor we moeten oppassen en waar we kunnen toeslaan. We zullen spelen om te winnen, maar of dat zal lukken, is een open vraag."

  Vanaken: "Bij mooi resultaat kunnen we nog Europees overwinteren"

  Is Hans Vanaken misschien de man die het tij kan doen keren bij Club Brugge? "Ik hoop dat de goals en de assists snel komen", zegt de middenvelder. "De bal wil er niet in. Hopelijk ben ik weer vertrokken als dat wel gebeurt."

  "Ikzelf voel geen druk. Ik wil de ploeg natuurlijk dragen en mijn beste beentje voorzetten. Dat is ook mijn taak op mijn positie. Ik doe mijn uiterste best en probeer opnieuw te groeien naar het niveau dat ik vorig seizoen in de play-offs haalde."

  "De sfeer in de ploeg? Die is ondanks het verlies in Charleroi wel goed. We speelden vrijdag een goede wedstrijd, alleen het resultaat bleef achterwege. Toch hebben we vertrouwen voor de wedstrijd tegen Porto. We moeten de goeie dingen van Charleroi meepakken naar morgen."

  "Porto heeft momenteel één punt. Als we een mooi resultaat kunnen neerzetten, dan maken we nog een kans op een Europese lente. Wie weet zelfs nog iets meer. Maar als we verliezen, wordt het wel heel moeilijk om Europees te overwinteren. Daar wil ik nu nog niet aan denken. We focussen nu op de wedstrijd."