Icardi werkt zich serieus in de problemen, harde kern lust hem plots rauw

  Is de rol van Icardi bij Inter (als aanvoerder) uitgespeeld?

  Mauro Icardi is in enkele dagen tijd persona non grata geworden bij Inter Milaan. De aanvoerder van Inter heeft zich de woede van de harde kern op de hals gehaald met enkele uitspraken in een biografie. De club zal Icardi volgens het clubreglement straffen, maar geeft geen duiding bij de sancties.

  "Laat ze maar weten dat ik 100 criminelen uit Argentinië laat komen om ze allemaal te vermoorden"

  De bal ging aan het rollen na de officiële voorstelling van de biografie van Icardi. Daarin staat een passage waarin de 23-jarige aanvoerder van Inter een confrontatie uit 2015 met de harde kern van zijn eigen club beschrijft. 

  Na 3-1-verlies tegen Sassuolo vorig seizoen was de harde kern razend. Icardi, die als invaller de enige goal voor Inter had gemaakt, en Fredy Guarin gingen de confrontatie niet uit de weg. Na de match zochten ze de boze supporters op, maar dat liep uit de hand volgens de Argentijn (zie video).

  "De fans riepen ons. Ik had de moed om naar ze toe te gaan, samen met Guarin", vertelt Icardi in zijn boek. "Terwijl ik dichterbij kwam, kreeg ik verschillende verwijten naar mijn hoofd geslingerd. Maar mijn aandacht werd gewekt door een kind dat mijn shirt vroeg. Het kind was jong. Het kon mijn zoon zijn."

  "Ik deed mijn shirt uit en gaf het hem. Het kind was in de zevende hemel en ik was tevreden dat het kind blij was. Maar een leider van de ultras sprong op het kind om het shirt af te nemen en terug te werpen."

  "Daarna ben ik beginnen schelden. In de kleedkamer werd ik als een held onthaald omdat nooit eerder iemand had gedurfd om op die manier de confrontatie aan te gaan met de leiders van de harde kern."

  Toen een lid van de staf van Inter zijn bezorgdheid uitdrukte dat de harde kern 's avonds misschien naar zijn huis zouden afzakken, antwoordde Icardi naar eigen zeggen: "Ik ben klaar om een voor een de confrontatie aan te gaan. Ze weten zeker niet dat ik opgroeide in een buurt van Zuid-Amerika met een van de hoogste criminaliteitscijfers ter wereld. Laat ze maar weten dat ik 100 criminelen uit Argentinië zal laten komen om ze allemaal te vermoorden."

  "Doe die aanvoerdersband uit, clown"

  Inter had het boek op voorhand niet gelezen en maakte er zelfs tot vandaag reclame voor op zijn site. Het kwaad was ondertussen geschied. De harde kern reageerde woedend op de uitlatingen van hun aanvoerder. 

  Voor de thuismatch tegen Cagliari hingen supporters anti-Icardi spandoeken op in het stadion en de Curva Nord kwam ook met een officiële verklaring. "Een individu als hij verdient de aanvoerdersband niet", schrijft de harde kern.

  "Er zijn geen excuses meer. We beschouwen hem als jong en een beetje idioot (zoals vele anderen), maar diep vanbinnen is hij een goede kerel. Maar dit is iemand waarvan we niet kunnen aanvaarden dat hij de aanvoerdersband draagt. Niet voor ons, maar Inter verdient dit gewoon niet."

  "Jij bent klaar met ons. Jij bent klaar. Doe de armband uit, clown. Dat is wat we vragen."

  De situatie werd nog pijnlijker voor Icardi toen hij bij een 0-0-stand tegen Cagliari een penalty miste (foto). Het applaus van de eigen fans was moeilijk te negeren.

  Icardi bood zijn excuses al aan op zijn Instagram-account, maar Javier Zanetti, vice-voorzitter van Inter, lijkt de fans hun zin te willen geven. "Voor ons zijn de supporters het belangrijkste en iedereen moet hen respecteren." Inter verklaarde later vandaag dat het Icardi volgens het clubreglement zal straffen, maar gaf geen details mee.

  Spandoek aan het huis van Icardi: "Wij zijn er..."

  Een deel van de harde kern van Inter hield het niet bij spandoeken in het stadion. Bij het huis van Icardi werd ook een spandoek opgehangen.

  "Wij zijn hier. Wanneer je Argentijnse vrienden aangekomen zijn, laat ons iets weten. Of doe je het zoals een lafaard?" Het spandoek is uiteraard een verwijzing naar de uitspraak van Icardi over de Argentijnse criminelen die hij zou laten overkomen (Zie hierboven).