• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Casteels krijgt nieuwe trainer bij Wolfsburg

  Dieter Hecking is niet langer coach van Wolfsburg.

  Wolfsburg heeft afscheid genomen van coach Dieter Hecking. De 52-jarige Duitser stond sinds december 2012 aan het roer bij de club van Koen Casteels, maar betaalt nu de rekening voor de tegenvallende seizoensstart.

  Wolfsburg is het seizoen begonnen met een povere 6 op 21. In zeven wedstrijden konden Koen Casteels en zijn maats maar één keer winnen. Afgelopen weekend verloor Wolfsburg nog in eigen huis van promovendus Leipzig, de druppel te veel voor het Wolfsburg-bestuur.

  "Na de teleurstellende resultaten hebben we besloten om de ploeg een nieuwe impuls te geven door van coach te wisselen. Op persoonlijk vlak is dit een beslissing die pijn doet, want in vier intense jaren heb ik heel goed samengewerkt met Dieter", zegt manager Klaus Allofs.

  "Vorig seizoen hebben we ons ondanks een mooie Champions League-campagne niet kunnen plaatsen voor Europees voetbal. We hebben wijzigingen doorgevoerd in de spelersgroep, maar die hebben niet de verhoopte resultaten opgeleverd. Daarom grijpen we nu in."

  Hecking stond maandag nog op het trainingsveld bij Wolfsburg, maar kan wel begrip opbrengen voor de beslissing. "Ik ben uiteraard ontgoocheld, maar dit hoort bij het voetbal. Als de resultaten uitblijven, kun je ontslagen worden. Dat is nu helaas het geval", aldus Hecking, die voorlopig wordt opgevolgd door beloftecoach Valerien Ismael.