• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Genk moet jeugdinternational Vanzeir lange tijd missen door zware knieblessure

  Vanzeir staat voor een lange revalidatie.

  Pech voor Dante Vanzeir (18). De jeugdinternational van Racing Genk scheurde dinsdagavond de voorste kruisband van zijn rechterknie in de wedstrijd van de nationale ploeg U19 tegen Rusland (2-2) en is lange tijd out.

  Vanzeir, die in 2015 een groot aandeel had in het WK-brons van de U17, mocht tegen Rusland iets na het uur invallen bij een 2-1-achterstand. Hij speelde amper twaalf minuten mee en moest daarna het veld alweer verlaten met een blessure aan zijn rechterknie.

  Na verdere onderzoeken blijkt dat de voorste kruisband van zijn rechterknie gescheurd is. Er wacht de tiener een lange revalidatie, zo laat zijn club Racing Genk woensdag weten op de website van de club.

  "De hele Racing Genk-familie staat achter Dante en zal hem ondersteunen in deze moeilijke periode. Veel beterschap Dante", luidt het in een korte mededeling.

  Vanzeir, die in de maanden voor het WK U17 ook al eens de kruisbanden van zijn linkerknie afscheurde, debuteerde vorige maand voor Genk in de verloren competitiewedstrijd tegen Anderlecht (0-2).

  Vanzeir was vorig jaar de grote held op het WK U17: