• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Martinez: "Geen zelfzuchtige spelers en dat pleziert me"

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  0 / 0
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Roberto Martinez was uiteraard opgetogen na de zeer ruime overwinning van de Belgen tegen Gibraltar. "Dat we na 7 seconden al scoorden? Dat bewijst onze focus", vertelde de bondscoach. "Ik ben niet de held van de avond", reageerde Christian Benteke.

  "We hebben het zeer professioneel aangepakt", legde Roberto Martinez uit. "Dit zijn matchen waarin je je karakter kunt testen. We begonnen heel scherp en zijn 90 minuten geconcentreerd gebleven. We waren nooit zelfzuchtig en dat pleziert me. Daar was ik echt van onder de indruk."

  Na 7 seconden opende Christian Benteke al de score. "Dat toont de focus van deze groep. Na 7 seconden scoren is bijna onmogelijk, maar de wil om goed te starten en snel te scoren was er. Dan is die goal een mooie beloning."

  "Het is ook een recordgoal en dat is een mooi moment voor het Belgische voetbal. In het voetbal wil je goeie herinneringen opbouwen. We wilden gewoon goed starten, want als je de tegenstander hoop geeft, dan wordt het moeilijker."

  Christian Benteke stak zijn neus weer helemaal aan het venster met drie goals. "Dat is wat we willen: goeie concurrentie op elke positie. Aanvallers hebben soms moeilijke periodes, maar ik heb veel verschillende types."

  Mertens: "Het begint steeds beter te lopen"

  • Christian Benteke: "Dat ik de held van de avond ben? Dat denk ik niet. We wilden vooral plezier beleven aan deze match én geconcentreerd blijven. Dat hebben we gedaan. Ik scoor mijn eerste hattrick bij de Rode Duivels. Drie keer tegen een grote ploeg scoren zou leuker geweest zijn, maar ik wil hier geen afbreuk aan doen."
  • Dries Mertens: "We hebben onze job gedaan en hebben genoten op het veld. Het begint steeds beter te lopen. Je moet altijd respect hebben, maar in zo'n match heb je niet veel te winnen. Iedereen verwacht 0-6 of 0-7, maar je hebt alleen iets te verliezen. Die snelle goal? Ik zei tegen Benteke dat we meteen moesten jagen om de toon te zetten. Hij pikte de bal op en scoorde: goed!"
  • Thibaut Courtois: "Of hun niveau goed genoeg is om deze interlands te spelen? Ik zou zeggen van niet. Het is een beetje jammer om zulke matchen te spelen. Je moet ze natuurlijk winnen, want je hebt meer te verliezen dan te winnen. Maar voor de spelers van Gibraltar is het een mooie ervaring. Ze hebben tegen de Belgische sterren gespeeld."