• home
 • video
 • pas verschenen

  De Vlieger: "Denk niet dat topper tegen Gent kantelpunt wordt voor Club"

  Video player inladen...
  0 / 0
  Bij Club Brugge loopt het dit seizoen nog niet zoals het hoort. De competitiestart was erg matig en in de Champions League kreeg de kampioen al twee keer een stevige tik. Sporza vroeg aan analist en ex-Club-doelman Geert De Vlieger of de topper van zondag tegen AA Gent voor een kentering kan zorgen.

  "Ik verwacht sowieso een moeilijke wedstrijd voor Club Brugge. Ik heb wel begrepen dat ze zich proberen op te trekken aan de resultaten van vorig seizoen tegen AA Gent, maar ik vrees dat dit Club niet dezelfde vorm heeft als toen. Toen haalde Club een veel hoger niveau", vertelt De Vlieger.

  "Het is dus maar de vraag of de match van zondag een kantelpunt zal worden voor Club Brugge. Daar vrees ik toch een beetje voor. Je merkt dat ze het moeilijk hebben in topwedstrijden en een match tegen Gent is zo'n topper."

  "De slechte start van Club is moeilijk te verklaren. Ik denk dat het probleem ook is dat Michel Preud'homme zijn vinger niet zomaar op de wonde kan leggen. Verschillende spelers halen hun niveau niet, waardoor heel de ploeg minder presteert. Ik denk niet dat dat in één wedstrijd zomaar zal keren."

  "Dat het, zoals Vincent Mannaert zei, aan de afwezigheid van Engels en Refaelov ligt, is misschien een te makkelijke verklaring. Maar het klopt natuurlijk wel dat dat twee bepalende spelers zijn. Een Refaelov in vorm kan zeker het verschil maken, maar toch zijn er genoeg andere spelers die in principe die rol zouden moeten kunnen overnemen."

  "Michel Preud'homme die een stapje heeft teruggenomen? Ik heb begrepen dat hij dat al wat teruggedraaid heeft omdat hij zag dat het niet werkte. Niet voor hem en niet voor de spelers. Misschien is dat ook maar best, want dat is Preud'homme op zijn sterkst."

  Video player inladen...