Ga naar de inhoud

meest recent

      Nacer Chadli en Laurent Ciman zijn opnieuw Rode Duivel

       vr 30 september 2016 16:55
      Chadli en Ciman zijn er weer bij.
      Bondscoach Roberto Martinez heeft zijn selectie bekendgemaakt voor de WK-kwalificatieduels tegen Bosnië-Herzegovina en Gibraltar. Martinez had geen grote verrassingen in petto. Laurent Ciman en Nacer Chadli zijn er weer bij.

      Met zijn selectie houdt Martinez grotendeels vast aan de groep spelers die hij de vorige keer opriep. In vergelijking met de vorige selectie zijn de geblesseerden Thomas Vermaelen en Kevin De Bruyne er niet bij. Laurent Ciman en Nacer Chadli mogen zich daarom opnieuw Rode Duivel noemen.

      "Ciman brengt veel ervaring met zich mee", lichtte de bondscoach zijn keuze toe. "Bovendien staat hij elke minuut op het veld bij zijn club Montréal."

      Ook Nacer Chadli is terug van weggeweest in de nationale selectie. "Chadli wordt iedere week sterker. Ik zag hem onlangs aan het werk en hij vervult weer een belangrijke rol op clubniveau (bij West Bromwich). Tegen West Ham blonk hij uit met 2 goals en 2 assists."

      Leander Dendoncker, die vorige maand later aan de selectie werd toegevoegd, is er niet meer bij. De Anderlecht-speler kan zowel in de defensie als op het middenveld uit de voeten, maar is door beloftecoach Johan Walem opgeroepen voor de wedstrijden tegen Montenegro en Letland.

      Ook Gent-speler Nana Asare kreeg geen ticket voor de WK-kwalificatieduels. "Ik volgde hem de voorbije weken", zegt Martinez. "Hij is al een dertiger en niet meer van de jongsten. Maar ik sluit niemand uit."

      "Thorgan en Eden zullen ooit samen op het veld staan bij België"

      Over man in vorm Thorgan Hazard had Roberto Martinez enkel maar lovende woorden. "Thorgan is indrukwekkend begonnen aan het seizoen", zegt de bondscoach.

      "Hij is veel rijper geworden en dat zag je ook woensdag in de match tegen Barcelona (waarin Hazard scoorde). Dat is ook goed voor de Rode Duivels. Ooit zal de droom uitkomen van de broertjes Hazard dat ze samen op het veld zullen staan bij de Rode Duivels. Maar dat mag nu nog geen prioriteit zijn."

      Selectie Rode Duivels
      DoelmannenThibaut CourtoisChelsea
       Simon MignoletLiverpool
       Matz SelsNewcastle
      VerdedigersToby AlderweireldTottenham
       Laurent CimanMontreal
       Christian KabaseleWatford
       Nicolas LombaertsZenit
       Jordan LukakuLazio
       Thomas MeunierPSG
       Jan VertonghenTottenham
      MiddenveldersNacer ChadliWest Bromwich
       Steven DefourBurnley
       Mousa DembéléTottenham
       Marouane FellainiMan.United
       Radja NainggolanRoma
       Axel WitselZenit
      AanvallersMichy BatshuayiChelsea
       Christian BentekeCrystal Palace
       Yannick CarrascoAtletico
       Eden HazardChelsea
       Thorgan HazardGladbach
       Romelu LukakuEverton
       Dries MertensNapoli
       Kevin MirallasEverton
       Divock OrigiLiverpool

      Selectie beloften:

      • Doelmannen: Goblet (Waasland-Beveren), Hubert (Standard), Roef (Anderlecht)
      • Verdedigers: Bossaerts (KV Oostende), Castagne (RC Genk), Denayer (Southampton), Fiore (Standard), Foket (AA Gent), Heylen (Westerlo), Miangue (Inter)
      • Middenvelders: De Sart (Middlesbrough), Dendoncker (Anderlecht), Kayembe (Porto), Musonda (Betis), Praet (Sampdoria), Tielemans (Anderlecht), Verstraete (Kortrijk)
      • Aanvallers: Bakkali (Valencia), Bongonda (Celta Vigo), Guillaume (Straatsburg), Raman (Standard), Schrijvers (Waasland-Beveren)