• home
 • video
 • pas verschenen

  Lof voor "Super Mertens": "Hij zaaide paniek bij elke versnelling"

  Dries Mertens scoorde twee keer tegen Benfica.

  Napoli heeft woensdagavond afgerekend met Benfica in de Champions League. Dries Mertens had een groot aandeel in de 4-2-zege en wordt bewierookt in de Italiaanse media. Die zagen een "Super Mertens".

  Sportkrant Gazzetta dello Sport vond Dries Mertens de beste man op het veld bij Napoli. "Hij speelde als een bezetene op de linkerflank en zaaide paniek bij elke versnelling. Net als tegen Pescara (op de eerste speeldag in de Serie A, red) scoorde hij twee keer", schrijft de roze krant.

  Vorig seizoen hield Lorenzo Insigne Dries Mertens al te vaak op de bank, maar daar zou wel eens verandering in kunnen komen, denkt de Gazzetta. "Mertens heeft de kloof met Insigne gedicht en staat nu op kop in het klassement van coach Sarri. Van rivaliteit tussen de twee is geen sprake, getuige hun omhelzing na Mertens' doelpunt."

  Ook Tuttosport en Corriere dello Sport zagen een "Super Mertens": "Vijf minuten na de rust versierde de doorgebroken Mertens een vrijschop die hij zelf mooi binnen trapte. Vervolgens legde Napoli binnen enkele minuten de match in een definitieve plooi. Bij de 4-0 was Mertens het snelst op de bal om te scoren."

  Mertens was ook de Man van de Match voor Corriere della Sera, die de Rode Duivel een 8 op 10 geeft voor zijn wedstrijd: "Een super Mertens schitterde tegen Benfica. Hij won opnieuw de strijd met Insigne en maakte ook duidelijk waarom. Zijn vrije trap bij de 2-0 was overigens perfect uitgevoerd."

  Trainer Sarri wil trouwens niet weten van een rivaliteit tussen Insigne en Mertens. "Het mooiste moment van de wedstrijd was toen Insigne 50 meter spurtte om Mertens te knuffelen na zijn doelpunt. Dat was een geweldig signaal van de goeie verstandhouding binnen de ploeg", aldus Sarri.