• home
 • video
 • pas verschenen

  WB-preses over ontslag Henkinet: "Menselijk moeilijk, maar contractuele primeert"

  Dirk Huyck legt uit hoe zijn club de zaak-Henkinet aangepakt heeft.

  Waasland-Beveren-voorzitter Dirk Huyck heeft aan Radio 2 meer uitleg gegeven over het ontslag van doelman Laurent Henkinet. "Wij hebben de beslissing genomen na een grondige evaluatie van het dossier, dat wij pas maandag kenden. En het blijkt dat Laurent een gokje heeft gedaan op een aantal wedstrijden waarin hij zelf meespeelde."

  Dat is contractueel verboden bij Waasland-Beveren, zegt Huyck. "Het ging om kleine bedragen, maar dat is niet tolereerbaar met de contractuele afspraken tussen hem en ons. Daarom hebben we het contract beëindigd."

  Henkinet zat in zak en as na het besluit: "Hij was uiteraard ontzettend ontgoocheld. Voor hem is dit familiaal ook geen makkelijke situatie, hij verwacht zijn eerste kindje. Maar hij besefte toch ook dat dit voor ons ook een heel moeilijke keuze was."

  "Wij hebben hem goed uitgelegd dat we een contractuele afspraak, die duidelijk gestipuleerd staat en ook gekend is door de spelers, niet zomaar kunnen laten passeren. Wij houden ons consequent aan de afspraken, zowel naar onze verplichtingen als naar de verplichtingen van de spelers toe."

  De affaire is ook een streep door de rekening van Waasland-Beveren, dat vorig jaar Laurent Henkinet overkocht van Kortrijk. "Door het beëindigen van het contract is de waarde van Laurent ook verdwenen. We zijn ervan overtuigd dat Laurent nog altijd grote capaciteiten als doelman heeft, maar het gaat niet over welke speler het is, maar over het feit en de conclusie die daaraan vasthangt."

  "Als we Köteles niet hadden gehaald, had dat onze beslissing niet beïnvloed. Wij willen niet dat onze spelers dit doen, we willen daar heel consequent in zijn en willen dit ook als voorbeeld naar onze spelers stellen."

  Huyck: "Gaan Henkinet begeleiden, maar buiten de club om"

  De ploegmaats van Henkinet zijn aangedaan door de affaire. "Ik heb met de spelersraad gesproken. Die was bijzonder ontgoocheld, omdat Laurent een heel fijne jongen is met een bijzondere gedrevenheid. Hij lag goed in de groep. Na uitleg hadden ze wel begrip voor de situatie van de club. Ze vroegen wel een menselijke begeleiding van Laurent. Dat gaan we ook doen. We gaan proberen hem te begeleiden, maar buiten de club om. Binnen de club is het contract gestopt."