• home
 • video
 • pas verschenen

  Gokgedrag kost Henkinet zijn contract bij Waasland-Beveren

  Henkinet werd door zijn club buiten de deur gezet.

  Waasland-Beveren heeft het contract met Laurent Henkinet verbroken. De doelman had gegokt op een wedstrijd van zijn eigen ploeg waarin hij bovendien zelf gespeeld heeft. Dat is verboden.

  Begin deze week raakte bekend dat ook Waasland-Beveren-doelman Laurent Henkinet betrokken was bij de gokaffaire in het Belgische voetbal. Uit onderzoek bleek dat hij op matchen van zijn eigen ploeg gegokt had. Bovendien zou het gaan om een wedstrijd waarin hij ook zelf tussen de palen stond. Dat breekt hem nu erg zuur op want zijn huidige club verbreekt met onmiddellijke ingang zijn contract.

  "Na rijp beraad heeft de raad van bestuur besloten om de samenwerking met Henkinet onmiddellijk te beëindigen", staat er op de site van Waasland-Beveren. "Hij heeft een zware contractuele fout gemaakt die de samenwerking definitief onmogelijk maakt."

  "Wat Henkinet gedaan heeft, gokken op een match waarin hij zelf gespeeld heeft, is niet alleen contractueel verboden, maar druist ook in tegen de geldende reglementering en de deontologie."

  "De speler heeft de club bovendien op geen enkel ogenblik zelf ingelicht over deze zaak. Een bijkomende reden om de samenwerking stop te zetten."

  Of Henkinet gegokt heeft op een match van zijn huidige club Waasland-Beveren of op een wedstrijd van één van zijn vorige clubs, is nog niet duidelijk.