• home
 • video
 • pas verschenen

  Joos: "Karma beslist over KV Mechelen-Zulte Waregem, God straft KVM 2 keer"

  Video player inladen...
  0 / 0
  In Extra Time komen elke week heel wat onderwerpen aan bod. De meest interessante tafeldiscussies van deze week met Onur Kaya, Wesley Sonck, Jan Mulder en Filip Joos bundelden we in dit overzichtsartikel. Over Kaya, Zulte Waregem, Anderlecht, KV Mechelen en de Rode Duivels.

  Vraagjes aan Kaya: "Assist even leuk als goal, Leye is slimste spits in JPL"

  Video player inladen...

  Kaya: "Vanden Borre had meer talent dan Kompany"

  Onur Kaya woont nog steeds in Anderlecht in de buurt van het stadion. Hij zat er tot zijn 15e in de jeugdopleiding. "Daarna ben ik naar Nederland vertrokken, vandaar mijn Nederlands accent", lachte Kaya. Bij de Anderlecht-jeugd speelde hij samen met Anthony Vanden Borre en Vincent Kompany: "In die tijd was Anthony qua talent beter dan Kompany, maar voetbal is meer dan alleen maar talent."

  Video player inladen...

  Grapje van Leye: Kaya spurt Bolt bijna voorbij

  De sfeer is goed bij competitieleider Zulte Waregem en de liefde tussen assistkoning Kaya en spits Leye is groot. Vorige speeldag tegen Kortrijk waren de rollen omgekeerd: Leye bediende Kaya, die vierde met een geweldige spurt. Dat inspireerde Leye tot een mooie Photoshop.

  Video player inladen...

  Kaya: "De goal van Raman was voor mij geen goal"

  Het moment van de week van Onur Kaya was de goal van Standard-spits Benito Raman tegen Eupen na een aparte fase: Eupen mocht een vrijschop nemen diep op de eigen helft, verdediger Blondelle tikte de bal zachtjes naar zijn keeper om die te laten trappen, maar de bal was zo weer in het spel en Raman had dat goed doorzien. Kaya: "Voor mij is dat geen goal, de scheidsrechter moest overrulen. Maar natuurlijk is het wel slim van Raman."

  Video player inladen...

  Mulder: "Spel van Anderlecht en Stanciu waren alarmerend"

  Anderlecht blameerde zich thuis tegen Westerlo. Het hart van Jan Mulder, ex-Anderlecht, bloedde: "Ik heb mijn ogen uitgekeken. Westerlo speelde beter. Het spel van Anderlecht was alarmerend. En zoals Stanciu over het veld loopt... Vorige week tegen Genk werd hij overlopen door Pozuelo en Susic en nu kwam hij er helemaal niet aan te pas. Hij moet beter gaan spelen met zijn talent, wat ik nu in twijfel trek. Zijn actieradius is veel te klein. Stanciu moet naar de fitness en zich geestelijk beter voorbereiden."

  Video player inladen...

  Joos: "Karma besliste over KV Mechelen-Zulte Waregem"

  Zulte Waregem maakte op KV Mechelen een 2-0-achterstand bij de rust nog goed: 2-3. "We spelen met zoveel zelfvertrouwen, dat is ongelooflijk. Zelfs bij 2-0 bij de rust was iedereen rustig in de kleedkamer."

  Karma besliste uiteindelijk over de partij, bewees Filip Joos met beelden. "God straft bij goal 2 en 3. Paulussen maakt een fout en Matthys neemt de bal mee. Maar kijk, God is aan de zijde van Zulte Waregem. Coopman scoort uit de volgende aanval."

  "En als je denkt "één keer karma" was je mis. De 2-3 was ook karma. En nog mooier. Bij KVM is het alle hens aan dek. Een toeschouwer gooit de bal niet naar De fauw, waardoor die alleen nog maar naar achteren kan ingooien. En God slaat weer toe. Lerager trapt hem knap binnen. Als De fauw naar voren gooit is het misschien geen goal."

  Video player inladen...

  Kaya kiest zijn mooiste assists. Sonck: "Moet geweldig zijn om met hem samen te spelen"

  Onur Kaya is de assistkoning in eerste klasse: vorig seizoen had hij er 15, dit seizoen 3. Kaya mocht zijn mooiste vier kiezen. Sonck vergeleek Kaya met Skoko, zijn ex-teammaat bij Genk. "Die kon ook zo van die bananenballen trappen, ook links en rechts. Voor iedereen die met Kaya speelt, moet het geweldig zijn. Je maakt diepte en je weet dat je bal zal krijgen waar je hem wil."

  Video player inladen...

  De Rode Duivels of Turkije? Kaya: "De eerste die belt"

  De Rode Duivels kampen momenteel met een pak personele problemen. Onur Kaya is nog nooit opgeroepen. Hij kan kiezen tussen België of Turkije: "Dat is een moeilijke keuze. Ik denk de eerste die belt", lacht hij.

  Video player inladen...

  De Keek op de Week van Filip Joos

  Video player inladen...