• home
 • video
 • pas verschenen

  Guardiola: "De Bruyne en Kompany kunnen er over 2-3 weken weer staan"

  De Bruyne viel vorig weekend uit.

  Manchester City-coach Pep Guardiola heeft de blessures van Rode Duivels Kevin De Bruyne en Vincent Kompany besproken op de persbabbel in de aanloop naar de Champions League-match tegen Celtic. Voor allebei voorspelt hij een revalidatie van 2 tot 3 weken.

  Kevin De Bruyne viel vorig weekend uit met een hamstringblessure. Na onderzoeken in Engeland reisde hij gisteren naar Barcelona om extra medisch advies in te winnen.

  Zijn coach Pep Guardiola moet blijkbaar "geruststellend" nieuws gekregen hebben. "Het is geen erge blessure. Kevin zou over 2,5, misschien 3 weken, weer klaar moeten zijn."

  Ook over Kompany was er goed nieuws. "Zijn spiermoeheid zal snel beteren en dat moet hem over 2 à 3 weken de kans geven om er weer te staan", zegt Guardiola.

  De Bruyne en Kompany zijn momenteel in Barcelona. "Ze bezoeken er Dr. Ramon Cugat, de beste dokter in de wereld", zegt Guardiola nog.

  De Bruyne en Kompany zullen dus ontbreken als de Rode Duivels het opnemen tegen Bosnië (7/10) en Gibraltar (10/10), maar niet veel later moet City wel weer op hen kunnen rekenen.