• home
 • video
 • pas verschenen

  Weiler voor Westerlo: "Ik kijk niet naar namen, ik houd alleen rekening met wat ik zie"

  0 / 0
  René Weiler is nu zo'n drietal maanden aan de slag als coach van Anderlecht. In Sportweekend praat hij over zijn start bij paars-wit en over zijn werkwijze. "Ik kijk niet naar namen, ik houd enkel rekening met wat ik zie," vertelt de Zwitser voor de nederlaag tegen Westerlo.

  Hoe kijkt René Weiler terug op zijn eerste maanden bij Anderlecht? "Ik werk hier graag", vertelt hij. "We zijn goed aan het seizoen begonnen, ondanks de vele uitgaande en inkomende transfers. We hebben een heel nieuwe ploeg en dan heb je tijd nodig om automatismen te krijgen. Maar in voetbal krijg je die tijd niet."

  Weiler geeft ook uitleg bij zijn manier van werken. "Ik probeer ervoor te zorgen dat iedere speler zijn persoonlijkheid kan ontplooien. We zijn een ploeg, wat betekent dat iedereen zich in zijn rol moet schikken en de rol van zijn medespelers accepteert. Het individu telt niet, wel de ploeg."

  "Ik vind dat er altijd discipline moet zijn. Dat is heel belangrijk binnen een groep spelers die hetzelfde doel nastreeft. Ik heb regels ingevoerd, maar ze zijn ook niet overdreven."

  "Concentratie is een belangrijk punt voor mij. Ik kan bijvoorbeeld niet begrijpen dat je voor de match met je gsm bezig bent. Twee uur voor de aftrap mag je enkel nog focussen op de match. Daarna heb je genoeg tijd om met vrienden te discussiëren over de wedstrijd."

  "Ik kijk ook niet naar de namen van de spelers. Ik hou enkel rekening met wat ik zie. Ik wil met iedereen eerlijk zijn. Als speler moet je mentaal sterk zijn, correct zijn tegenover de groep, gedisciplineerd zijn, talent hebben en hard werken. Naar het verleden kijk ik niet, enkel naar de toekomst."