• home
 • video
 • pas verschenen

  Vandenbempt: "Zulte Waregem verdient een opgestoken duim"

  Ook Francky Dury steekt zijn duim omhoog voor zijn team.

  Video player inladen...
  0 / 0
  Zulte Waregem staat met stip op 1 in de Jupiler Pro League. KV Kortrijk heeft zich in de top 6 genesteld. De twee clubs krijgen een duim van commentator Peter Vandenbempt in zijn wekelijkse terugblik op het voetbalweekend.

  Zulte Waregem: Weer goed werk van Dury

  Zulte Waregem is een hele mooie, fiere en terechte leider. Ik ben zaterdag zelf gaan kijken in Mechelen naar die leuke wedstrijd die op 2-3 geëindigd is.

  Na wat gepruts in de defensie kwam Zulte Waregem 2-0 achter. De reactie en het voetbal was er een van een autoritaire leider. Ze speelden goed, geduldig en met veel lef.

  De Deen Lerager was de uitblinker van de wedstrijd. Ook Vetokele en Kaya maakten een goeie beurt.

  Met een goeie mix van jeugdig enthousiasme en geroutineerde spelers vormt Zulte Waregem een uitgebalanceerd elftal. Francky Dury (foto) sleept opnieuw een goeie organisatie in zijn ploeg. Het elftal solliciteert nadrukkelijk naar een plaats in de top 6.

  Dury heeft alweer goed gewerkt. Na een periode heeft Zulte Waregem goed gewerkt en goed getransfereerd. Ze verdienen daar een opgestoken duim.

  KV Kortrijk: Kiempjes in Guldensporenstadion

  Tijdens de zomer las ik dat KV Kortrijk een degradatiekandidaat was. Kortrijk kreeg weinig vertrouwen. Met 2 op 9 zijn ze ook wankel gestart. Op het veld van Anderlecht kregen ze een kansloze 5-1 om de oren.

  Met 12 op 15 zijn ze nu aardig opgeschoten. Gisteren heeft de defensie van Racing Genk een handje geholpen, maar Kortrijk heeft weer een stevige ploeg staan.

  Die koppelt vechtlust aan goeie en snelle uitbraken. Met vaardige voetballers als Totovitski, Kage, Mercier en de totaal onbekende, maar vlotte scorende spits Saadi (foto) hebben ze fraai gewerkt in Kortrijk.

  Voor de zoveelste heeft Kortrijk goed gereageerd op het vertrek van een halve basisploeg. Elke keer doen ze dat met een klein budget en een kleine equipe.

  AA Gent en KV Oostende zijn hun trainer én sleutelspelers in Kortrijk gaan halen, om Kums maar niet te noemen. In het Guldensporenstadion zaaien ze kiempjes die later mooie planten worden, meestal wel ergens anders.

  Peter Vandenbempt