• home
 • video
 • pas verschenen

  Speeldag 8: Heylen à la Zlatan, surfende tifo en stijlvolle coaches

  Heel wat problemen voor Anderlecht, maar de fans blijven applaudisseren.

  Er viel weer heel wat te beleven op de 8e speeldag van de Jupiler Pro League. Bij Anderlecht was er applaus, maar niet voor de spelers. De Charleroi-fans lieten zich dan weer van hun creatieve kant zien. Een overzicht van wat u misschien niet zag afgelopen weekend.

  Heylen à la Zlatan en een hart onder de riem voor Deschacht

  De eigen spelers werden getrakteerd op (licht) boegeroep na de nederlaag tegen Westerlo, maar de Anderlecht-fans zetten wel hun handen op elkaar voor huurling Michaël Heylen. Die deed zijn ex-ploeg de das om met een goal en een puntgave prestatie. Toen hij werd gewisseld stond het Constant Vanden Stock-stadion op de banken.

  "Zoals Ibrahimovic, niet?", zei Heylen na de match. "Ik moest er meteen aan denken toen ik scoorde. Ik zat in de tribune toen Zlatan hier demonstreerde met PSG. Ik moet toegeven dat ik toen ook applaudisseerde."

  Video player inladen...

  Ook voor Olivier Deschacht applaudisseerde het Astridpark uitbundig. In de derde minuut, verwijzend naar zijn rugnummer, betuigden de thuisfans hun steun aan Deschacht, die ervan verdacht wordt op matchen van Anderlecht gegokt te hebben.

  Video player inladen...

  Niet alleen Michaël Heylen en Olivier Deschacht, maar ook Ahmed Hassan kreeg een warm onthaal van de supporters van Anderlecht. De Egyptische ex-speler kwam de aftrap geven, samen met Roland Juhasz, en hij verwende de fans met enkele T-shirts.

  Video player inladen...

  Charleroi-fans verwelkomen KV Oostende met surfende tifo

  Het bezoek van de Kustboys van KV Oostende inspireerde de creatievelingen onder de Charleroi-supporters tot een prachtige tifo: een strand, de zee en een vrolijke surfer die over de golf danst. "Surf op de golf van de zege" schreven de fans erbij op een spandoek.

  Video player inladen...

  Jonge trainers als stijliconen

  De jaren dat alle voetbaltrainers in hun trainingspak van de club op hun bankje zaten, zijn al een tijdje voorbij. De nieuwe lichting trainers ziet er graag goed uit tijdens de match, dat bewezen onder meer Ivan Leko, Glen De Boeck, Stijn Vreven en Yannick Ferrera afgelopen weekend.

  Rob Schoofs: niet de nieuwe Kums, wel de nieuwe Milicevic?

  Rob Schoofs beklaagde zich er voor de match tegen STVV nog over dat hij de vergelijkingen met Sven Kums stilaan beu begint te geraken. Schoofs mag dan wel niet de nieuwe Kums zijn, maar misschien is hij wel de nieuwe Milicevic. Zijn vrijschopgoal in de extra tijd, met wegschietende spelers, was bijna een perfecte kopie van die van Milicevic in de Champions League tegen Lyon.

  Video player inladen...

  Anderlecht-fan is ook fan van Jay Z (maar weet zijn vriendin dat?)