• home
 • video
 • pas verschenen

  Preud'homme: "Als we verliezen wordt de derde plek al heel moeilijk"

  Preud'homme op de persconferentie.

  Video player inladen...
  0 / 0
  Club-coach Michel Preud'homme wil Kopenhagen niet met lege handen verlaten. "Anders volgen we al op 4 punten van Kopenhagen, normaal onze concurrent voor de derde plaats in de groep."

  Terwijl Club op de eerste speeldag met 0-3 verloor tegen Leicester, nam Kopenhangen een puntje mee bij Porto.

  "Normaal zijn Porto en Leicester de favorieten om de eerste en tweede plaats te pakken en strijden wij met Kopenhagen om de derde plek."

  "En als we zouden verliezen, volgen we al op vier punten en dan wordt het zelfs al ingewikkeld voor de derde plek." De derde in de groep overwintert in de Europa League.

  Gaat Club dan voor een punt? "Het hangt af van de match of een punt genoeg is voor ons, maar buitenshuis is dat nooit slecht. Het is moeilijk om te zeggen wie favoriet is, maar zij hebben wel het thuisvoordeel."

  Club is na de match tegen Leicester wel beter op dreef geraakt. "We hebben onze laatste drie matchen gewonnen, dus dat is belangrijk. Zo komt het vertrouwen terug. Al blijft dit natuurlijk wel een match op een ander niveau."

  Heeft Kopenhagen zwakke punten? "Zoals elke ploeg. Zelfs Barcelona heeft zwakke punten, maar dan moet je wel eerst de bal hebben."