• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Lokeren-voorzitter Lambrecht: "Ik maak me zorgen"

  Lokeren kon dit seizoen nog maar twee keer winnen en vertoeft met 6 op 21 in de kelder van het klassement. Voorzitter Roger Lambrecht ziet niet meteen een oorzaak en dat baart hem zorgen. "Als ik de oplossing had, zou ik meteen ingrijpen", vertelt hij aan Sporza.

  Lokeren verloor afgelopen weekend thuis van Standard. Voor de club van trainer Georges Leekens was het al de vijfde nederlaag in zeven wedstrijden. Lokeren is voorlopig op twee na laatste. "Als je daar staat, is het logisch dat je je zorgen maakt", zegt Roger Lambrecht.

  "Ik weet niet wat er scheelt, want als ik het zou weten, zou ik er onmiddellijk iets aan doen. Of de ploeg te oud is? Dat vind ik niet. Ik denk dat we een goeie mix tussen jong en oud hebben. Ik geloof niet dat het daar aan ligt."

  "Dat de supporters morren, is logisch. Wie zou dat niet doen als je maar zes punten haalt op zeven wedstrijden? Dan hebben de mensen reden om te klagen. Wij morren ook."

  Moet Georges Leekens zich zorgen maken? "Iedereen moet zich zorgen maken. In deze situatie is dat terecht. Vandaag heb ik nog niet met Leekens gesproken, maar het zou wel kunnen dat we elkaar vandaag nog zien."

  In enkele media werd geopperd dat er spelers opgesteld worden die tijdens de week amper getraind hebben. "Maar ik geloof niet dat dat klopt. Dat zou nogal erg zijn", zegt Lambrecht, die al vooruitblikt op de bekermatch tegen Cercle en de derby tegen Waasland-Beveren. "Dat zijn twee zeer belangrijke wedstrijden. Misschien moet ik ingrijpen, maar dat is nog afwachten."