• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Dury: "Leidersplaats geeft vertrouwen, maar is geen focus"

  Francky Dury.

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Met een vierde van de competitie achter de rug prijkt Zulte Waregem op de leidersplaats. "Je kan een kleine club zijn, maar niets belet ons om te dromen als de groten", zegt coach Francky Dury.

  Met een overwinning in de intense burenstrijd tegen KV Kortrijk nestelde Zulte Waregem zich bovenaan in het klassement. "Met een zege op de eerste plaats komen is mooi. We hebben veel mensen gelukkig gemaakt", zei Dury.

  "We hebben er hard voor gewerkt om dit te bereiken. De leidersplaats geeft vertrouwen en een goed gevoel, maar het is geen focus. Play-off I halen blijft de belangrijkste doelstelling."

  "Je kan een kleine club zijn, maar niets belet ons om te dromen als de groten. We steken onze nek uit en gaan vol voor Play-off I. Als dat ooit niet zou lukken, willen we toch tonen dat we er het maximum voor hebben gedaan."

  "We mogen ook nooit vergeten dat we twee jaar geleden na tien matchen laatste stonden met 6 op 30. Toen hebben we een grondige evaluatie gemaakt en alles in de toekomst gestoken."

  Ballière: "Het goede voorbeeld van Gent volgen"

  Ook voorzitter Carl Ballière ziet dat Zulte Waregem uitstekend aan de competitie is begonnen. "We willen een vaste kandidaat zijn voor Play-off I, maar we pinnen ons niet vast op de derde, vierde of vijfde plaats", zegt hij.

  "We willen onze grenzen verleggen met een nieuw stadion om nog stabieler te worden. Gent heeft het goede voorbeeld gegeven en dat moeten we allemaal volgen. De strategie op lange termijn is heel belangrijk."