• home
 • video
 • pas verschenen

  Meunier: "Sommige Duivels leken zich geen hol aan te trekken van het EK"

  Meunier: "Er was geen blok."

  Thomas Meunier voelt zich prima in zijn sas bij PSG en komt in een kranteninterview bij Sudpresse nog een keer terug op het EK. "Er was geen blok. Sommigen waren voor Wilmots, anderen tegen en de rest had geen mening", zegt de verdediger die geen blad voor de mond neemt. Hij is niet mals voor zijn ploegmaten: "Niet op niveau."

  "Zinloze polemiek rond PSG-transfergesprekken"

  Op het EK ontpopte Thomas Meunier zich tot een vaste waarde in de verdediging van de Rode Duivels. Hij ving op de rechtsachter perfect de verhuis van Toby Alderweireld naar het centrum op. Hij hield er een transfer van Club naar PSG aan over.

  "Mijn prestaties op het EK waren belangrijk voor mijn toekomst. Zonder speelminuten was ik wellicht geen prioriteit geweest voor PSG. Daar heb ik ze overtuigd en getoond dat ik mijn mannetje stond in matchen op het hoogste niveau."

  "Ik wil ex-bondscoach Marc Wilmots ook bedanken dat hij me tijdens het EK de kans gaf om te onderhandelen met de club. Je moet het moment grijpen en je mag op zo'n moment niet aarzelen."

  "En dat heeft zeker mijn prestaties niet beïnvloed. Of was het beter dat ik op mijn vrije dag op een terras in Bordeaux pinten was gaan drinken?"

  "Dat was een zinloze polemiek. Net zoals die rond de sigaret van Nainggolan. Toen we met Club tegen Torino speelden stonden 15 Italianen te roken aan de ploegbus. Roken wordt afgeraden, maar is niet verboden, je mag dat Nainggolan niet aanwrijven."

  "Spelers met hun hoofd bij de vakantie"

  Op het EK was het basiskamp van de Rode Duivels zeker geen land van melk en honing. Bondscoach Marc Wilmots lag vaak onder vuur, te beginnen met zijn tactische aanpak tegen Italië.

  "We wilden toen het spel maken en niet in functie van de tegenstander spelen. Ik vond dat een goed idee", stelt Meunier nog in Sudpresse.

  "Maar toen bleek dat het niet lukte, hadden we veel sneller, pakweg bij de rust en niet in de 80e minuut, moeten overschakelen naar een systeem met drie verdedigers. Dat zou Preud'homme zeker gedaan hebben."

  "Courtois gaf openlijk kritiek, maar je mag ook niet alle schuld bij Wilmots leggen. De pers focuste helemaal op hem en dat deed de rest vergeten."

  "Sommige spelers waren echt helemaal niet op hun niveau. Als Hazard zegt dat hij een top-EK speelde, dan vind ik dat hij aan 80% van zijn mogelijkheden zat. Hij kan nog meer geven."

  "Er zijn verzachtende omstandigheden, want Eden had een moeilijk seizoen bij Chelsea. Hetzelfde voor Kevin De Bruyne, die moe was", zegt Meunier.

  "We hebben nooit een werkwijze gevonden waar we allemaal achter stonden. Er was geen blok, geen unanimiteit. Sommige spelers waren voor Wilmots, anderen tegen en nog anderen maakte het niet uit."

  "Op een EK speel je of je leven ervan afhangt of je gaat naar huis. En sommige spelers gaven me de indruk dat het hen geen hol kon schelen en ze al aan hun vakantie dachten."

  "Na de uitschakeling was het bij het merendeel meteen duidelijk wat ging gebeuren. De coach ging vertrekken en het avontuur was voorbij. In gedachten zaten ze al in in de toekomst."