• home
 • video
 • pas verschenen

  Doelman Werner vijf maanden buiten strijd met dubbele open beenbreuk

  Werner verdedigde een seizoen het doel van Cercle Brugge.

  Sochaux-doelman Olivier Werner heeft gisteren in de Franse tweede klasse een dubbele open beenbreuk opgelopen in de wedstrijd tegen Orléans. Werner zou vijf maanden buiten strijd zijn. De 31-jarige Belg raakte geblesseerd toen hij in botsing kwam met Livio Nabab die zijn debuut maakte voor Orléans.

  Olivier Werner degradeerde twee seizoenen geleden nog met Cercle Brugge naar de Belgische tweede klasse. Daarop besliste hij de overstap te maken naar Sochaux dat uitkomt in de Franse tweede klasse.

  Bij Sochaux is Werner een vaste waarde tussen de palen, al kreeg de jonge Fransman Maxence Prévot aan het begin van dit seizoen ook al een paar keer de kans om zich te bewijzen. Tegen Orléans koos coach Albert Cartier, die tussen 2005 en 2008 nog trainer was van Bergen, als vanouds voor Werner in doel. Tien minuten voor affluiten sloeg het noodlot toe.

  Werner kwam onzacht in aanraking met Livio Nabab, die vorig seizoen nog bij Waasland-Beveren onder contract lag, en moest met een dubbele open beenbreuk het veld verlaten. De 31-jarige Werner zou pas binnen vijf maanden weer aan voetballen toe zijn.

  Coach Albert Cartier: "Een zwarte avond voor de club"

  Coach Cartier reageert aangeslagen. "Olivier is een belangrijke speler in onze groep. Dit is moeilijk te verteren. We verliezen meer dan een speler, we verliezen een leider. Het is een zwarte avond voor de club."

  De wedstrijd tegen Orléans eindigde op een 0-0-gelijkspel. Sochaux staat na vier speeldagen met acht punten op de tweede plaats in de Ligue 2. Volgende week staat de topper tegen leider Brest op het programma.

  Tweets: