• home
 • video
 • pas verschenen

  Alderweireld: "Details zullen het verschil maken"

  Alderweireld wil dit seizoen schitteren met Tottenham.

  Toby Alderweireld acteert bij Tottenham al een tijdje op hoog niveau in de centrale as van de verdediging. De 27-jarige Rode Duivel eindigde met de Spurs vorig jaar als derde in de Premier League, maar Alderweireld is ambitieus en wil meer. "We hebben een jong team en kunnen nog veel beter."

  Tottenham kwam op de openingsspeeldag van de Premier League niet verder dan een 1-1-gelijkspel tegen Everton. Toby Alderweireld stond in de basis naast zijn maatje Jan Vertonghen en speelde de hele wedstrijd.

  Alderweireld bleef vorig seizoen met Tottenham in de slipstream hangen van revelatie Leicester City. Even leek de titel er nog in te zitten, maar uiteindelijk trok de club van coach Claudio Ranieri aan het langste eind.

  Dit jaar acht de 27-jarige Belg, die met Ajax en Atletico Madrid vier titels won in vier jaar, het mogelijk om voor de oppergaai te gaan. Bij Sky blikte hij even (kort) vooruit.

  "We moeten op dezelfde manier blijven verder werken en dan zullen de details het verschil maken. We kunnen met deze ploeg nog een pak beter. Elke dag werken we hard om zowel individueel als met het team vooruitgang te boeken."

  Vertonghen: "We moeten de wet dicteren"

  Ook collega-Rode Duivel Jan Vertonghen brandt van ambitie en wil met Tottenham zo hoog mogelijk eindigen. Tegen Crystal Palace wil de 27-jarige Belg met de borst vooruit de wedstrijd aanvatten en de tegenstander meteen naar de keel grijpen.

  "We moeten als ploeg de bal opeisen, hoog druk zetten en proberen ons spel aan de tegenstander op te leggen."

  Toby Alderweireld beulde zich onlangs af op Wembley: