• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Holsbeeck: "Normaal gezien tekent De Maio vandaag bij Fiorentina"

  De Maio (29) kwam begin juli naar Anderlecht.

  Video player inladen...
  0 / 0
  Het verblijf van verdediger Sebastian De Maio in Anderlecht zal wel van heel korte duur geweest zijn. "Zijn vrouw en kinderen willen niet naar Brussel verhuizen", geeft Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck als officiële reden aan. "De Maio tekent vandaag normaal gezien een huurovereenkomst met aankoopoptie bij Fiorentina."

  Anderlecht vertrok rond de middag richting Tsjechië voor de heenmatch in de laatste voorronde van de Europa League. Maar niet tegenstander Slavia Praag, wel verdediger Sebastian De Maio was hét gespreksonderwerp.

  De Maio zou na de wedstrijd tegen Sint-Truiden in een volle kleedkamer in de clinch zijn gegaan met trainer René Weiler, maar manager Herman Van Holsbeeck kwam met een andere uitleg en een oplossing.

  "De Maio is al drie weken ongelukkig bij Anderlecht", zei Van Holsbeeck aan Sporza. "Hij heeft een mooi contract getekend van vier seizoenen, maar hij stelt vast dat zijn vrouw en kinderen niet willen meekomen naar Brussel. Om welke reden dan ook."

  "Als een speler totaal ongelukkig is en er met zijn hoofd niet bij loopt, hebben we in eer en geweten besloten om De Maio naar Fiorentina te laten gaan. Vandaag gaat hij naar Italië, waar hij waarschijnlijk op het einde van de dag een contract zal tekenen."

  Openlijk roept Van Holsbeeck dus privéredenen in, maar tussen de lijnen valt toch meer te verstaan. De relatie tussen De Maio en trainer Weiler lijkt verstoord.

  "De coach vraagt mij bijna dagelijks of hij eerlijk is in zijn beslissingen. Ik kan alleen zeggen dat hij heel rechtlijnig is en dat hij probeert een cultuur terug te brengen die we de laatste jaren wat verloren zijn bij Anderlecht."

  "Ik heb met bewondering naar de nationale hockeyploeg gekeken gisterenavond (die de olympische finale bereikte). Ze hebben voor elkaar gespeeld tot ze er bij neervielen. Bij Anderlecht moeten we opnieuw meer met de voetjes op de grond staan en meer voor elkaar spelen." 

  "De trainer is de eindverantwoordelijke. Als je het over iets met je baas niet eens bent, is er altijd een bepaalde manier om dat te ventileren. Als je niet akkoord bent, kan je altijd een apart onderhoud vragen en zeggen wat op je maag ligt", lijkt Van Holsbeeck te verwijzen naar het incident met De Maio afgelopen vrijdag.

  "Voldoende mogelijkheden op de positie van Defour"

  Van Holsbeeck sprak ook voor het eerst over het vertrek van Steven Defour naar Burnley. "Als er een positie is waar we over voldoende mogelijkheden beschikken, dan is het wel op de positie waar Defour speelde."

  We hebben voor zijn positie een aantal jonge spelers als Tielemans, Dendoncker, Badji en Doumbia. Bovendien gaan we er alles aan doen om Dennis Praet te houden. Iedereen kent de afspraken rond Praet, maar het is zeker zo dat hij een belangrijke rol kan spelen in dit team. Maar als er een team is dat de fameuze 10 miljoen euro op tafel legt, is hij weg."