• home
 • video
 • pas verschenen

  Defour tekent contract van drie jaar bij Burnley

  Defour speelt de komende drie seizoenen voor Burnley.

  De transfer van Steven Defour is nu ook officieel in kannen en kruiken. "Ik hoop dat ik met mijn ervaring Burnley in de Premier League kan houden", reageerde onze landgenoot, nadat hij een krabbel had gezet onder een contract van drie jaar.

  Vorige week raakte al bekend dat Anderlecht sterkhouder Steven Defour zou laten vertrekken naar Burnley. De 28-jarige middenvelder maakte vanochtend zijn transfer officieel met een handtekening en is zo de 22e Belg in de Premier League.

  "Ik ben erg trots dat ik deel zal uitmaken van de Premier League", reageerde Defour. "Overal ter wereld kijkt men naar de Engelse competitie. Dit is een nieuwe uitdaging voor mij en ik kijk uit naar elke match."

  "Toen ik vernam dat Burnley geïnteresseerd was, heb ik wat opgezocht over de club en kwam ik interessante dingen tegen. Ik belde ook een vriend die voor Brentford speelt. Hij zei me dat Burnley het beste team was in de Championship (de Engelse tweede klasse, red) en dat het een goede keuze zou zijn."

  Ook Burnley is in de wolken met de komst van Defour. "Het was lastig om de deal rond te krijgen maar uiteindelijk zijn we er toch in geslaagd", meldt de Engelse club.

  "Steven is een goede speler met veel ervaring op internationaal niveau en in de Champions League. De Premier League is nieuw voor hem, maar hij heeft een vurig verlangen om succesvol te zijn."

  Burnley is trots op zijn nieuwe aanwinst