• home
 • video
 • pas verschenen

  Speeldag 3: Een stripper, stand-upcomedian, cheerleader en olympische duikers

  Er viel weer heel wat te beleven in de Belgische eerste klasse.

  De Belgische grasmatten vormden afgelopen weekend het decor voor verschillende talentenjachten. De toeschouwers in de Jupiler Pro League konden genieten van onder meer stripacts en stand-upcomedy.

  Een IJslandse "stripact"

  Nadat Diaby het broekje van Lokeren-verdediger Ingason opengescheurd had met zijn studs, trakteerde de IJslander de toeschouwers op een gratis striptease. Of Ingason ook een carrière kan beginnen in de branche valt moeilijk af te leiden uit de reacties van het publiek, dat lachte, floot en applaudisseerde.

  Video player inladen...

  Scheidsrechter met een staaltje "stand-upcomedy"

  Nathan Verboomen maakte in Westerlo-Eupen zijn scheidsrechtersdebuut in eerste klasse en bewees dat hij over meerdere talenten beschikt. In de plaats van het gebruikelijke "kop of munt" liet hij Eupen-kapitein Luis Garcia kiezen tussen "Belgian Federation" en "Luis Oliveira". Garcia koos uiteindelijk niet voor zijn naamgenoot, met alle gevolgen van dien...

  Video player inladen...

  Vurige "cheerleader" in Charleroi-Gent

  Voor de aftrap verraste het supporterslegioen van Charleroi de bezoekers met een opvallende vuuract. Een stoere fan met zonnebril zwaaide met Bengaals vuur als een cheerleader met pompons. Op het veld waren het dan weer vooral de doelmannen die voor vuur zorgden.

  Video player inladen...

  "Olympische" duikers Achter de Kazerne

  Achter de Kazerne kregen de toeschouwers naast voetbal ook heel wat duik- en springwerk te zien. Zonder echt ruw lichaamscontact doken De Smet, Verdier en Verstraete elk om beurt tegen de grasmat. De uitvoering moet wel nog stukken beter, als ze ooit willen uitblinken op de Olympische Spelen.

  Video player inladen...

  Een "rugbyspeler" bij Standard

  Wanneer Goreux ziet dat hij oeverloos te laat komt om Cordaro af te stoppen, heeft de Standard-spelers een "geniale" ingeving. Als een (volleerd?) rugbyspeler grijpt hij naar het scheenbeen van Cordaro, die ten val komt. De scheidsrechter kon de actie van Goreux maar matig appreciëren en gaf er hem zelfs geen kaart voor. Volgende keer beter...

  Video player inladen...