• home
 • video
 • pas verschenen

  Everton weekt Bolasie los bij Crystal Palace

  Bolasie tekende voor vijf seizoenen.

  Yannick Bolasie zet zijn carrière voort bij Everton. De transfer van de 27-jarige Congolese international, die de overstap maakt van Crystal Palace, hing al even in de lucht en vandaag tekende hij voor vijf seizoenen. Volgens Engelse media legt de club van Rode Duivels Romelu Lukaku en Kevin Miralles zo'n dertig miljoen euro op tafel.

  Bolasie groeide op in de buurt van het Wembley-stadion en hij knokte zich via de lagere Engelse reeksen een weg naar de Premier League. Daar maakte de technisch begaafde flankaanvaller de afgelopen drie seizoenen indruk in het shirt van Crystal Palace.

  "Ik ben klaar voor deze nieuwe uitdaging", reageerde Bolasie, die een concurrent van Mirallas wordt, op de website van Everton. "Ik heb niet lang moeten nadenken toen het voorstel van Everton kwam. Ik koos niet voor het geld, maar voor de hoge ambities van de club." 

  Koeman: "Ik volgde Bolasie al lang"

  Ook Everton-trainer Ronald Koeman reageerde op de website van de club. "Bolasie stond al geruime tijd op mijn radar", zei de 53-jarige Nederlander. "Hij is snel, sterk en kan op verschillende aanvallende posities uit de voeten. Bovendien beschikt hij op zijn 27e al over heel wat Premier League-ervaring."

  Everton maakte de transfer bekend op Twitter: