• home
 • video
 • pas verschenen

  Kompany : "In de toekomst sta ik mijn premies van de nationale ploeg af aan een goed doel"

  Bekijk de videoboodschap van Kompany onderaan het artikel.

  Vincent Kompany is als voetballer uit het juiste hout gesneden. De aanvoerder van de Rode Duivels en Manchester City heeft beslist om in de toekomst al zijn premies en bonussen van de nationale ploeg weg te schenken.

  Op zijn officiële Facebook-pagina gaf Kompany tekst en uitleg bij zijn beslissing. "Ik heb drie maanden heel hard moeten werken sinds de wedstrijd tegen Real Madrid in de halve finales van de Champions League (toen hij een liesblessure opliep), waardoor ik het EK heb moeten missen", begint Kompany. 

  "Ik heb heel veel steun gekregen van heel veel mensen,en ik wil jullie daarom nogmaals danken. Maar ik heb ook kunnen nadenken over het verleden en ik kan me herinneren dat ik ook een ander leven wou."

  "Ik wou succesvol zijn als voetballer, maar ik wou door dat succes ook positieve projecten ondersteunen. Nu ben ik in een positie waarin ik dat volledig kan doen."

  "Ik heb daarom de beslissing genomen om vanaf nu en de komende jaren bij de nationale ploeg afstand te doen van alles wat financieel van aard is, om zo positieve projecten te ondersteunen die me na aan het hart liggen."

  "Dat zal me nog meer motivatie geven en daarom hoop ik op nog meer succes met de nationale ploeg in de toekomst."