• home
 • video
 • pas verschenen

  Eupen wil wedstrijd tegen Zulte Waregem laten herspelen na betwiste strafschop

  Het protest van de Eupens-spelers leverde niets op.

  De strafschop die Zulte Waregem kreeg op de openingsspeeldag van de Jupiler Pro League tegen KAS Eupen blijft nazinderen bij de promovendus. Eupen verloor dat duel uiteindelijk met 3-0, maar daar wil de eersteklasser het niet bij laten. De club tekende beroep aan bij de Scheidsrechterscommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB).

  In de 63e minuut van de wedstrijd gaf scheidsrechter Lawrence Visser Zulte Waregem een strafschop na een duwfout van Ocansey op Derijck in de zestien. Mbaye Leye scoorde de gecontesteerde penalty en zette zijn team zo op weg naar de zege.

  Eupen betwist de beslissing van Visser om de bal op de stip te leggen en brengt het oordeel van de scheidsrechter voor het Bureau Arbitrage. Die instantie is bevoegd om zich uit te spreken over scheidsrechterlijke inbreuken op de spelregels.

  "Eupen vindt dat de fout gefloten werd terwijl de bal nog niet terug in het spel was", klinkt het in een mededeling op de website van de Pro League, de belangenvereniging van de 24 profclubs. "Volgens de club had scheidsrechter Visser het spel daarom moeten laten hernemen via een hoekschop."

  De strafschopfase: