• home
 • video
 • pas verschenen

  Officieel: AS Roma huurt Vermaelen voor een seizoen van FC Barcelona

  Vermaelen draagt komend seizoen het truitje van AS Roma.

  De deal is rond: AS Roma huurt Thomas Vermaelen dit seizoen van FC Barcelona. Dat melden beide clubs. De Italiaanse eersteklasser bedong ook een optie om de Rode Duivel na dit seizoen definitief over te nemen.

  De 30-jarige Vermaelen speelde de voorbije twee seizoenen voor FC Barcelona. De centrale verdediger kreeg tijdens zijn tijd in Spanje af te rekenen met heel wat blessureleed en onder meer daardoor kwam hij niet verder dan 21 matchen in het shirt van de Catalanen.

  Vermaelen doorstond de medische tests in de Italiaanse hoofdstad en mag zich dus officieel een ploegmaat van Rode Duivel Radja Nainggolan noemen. Hij is na Federico Fazio de tweede centrale verdediger die Roma dit seizoen huurt.

  Vermaelen debuteerde als prof bij Ajax, dat hem in 2004 voor een seizoen uitleende aan RKC Waalwijk. De linksvoetige verdediger groeide daarna uit tot een sterkhouder bij de Amsterdammers en in de zomer van 2009 werd hij voor twaalf miljoen euro verkocht aan Arsenal.

  In Londen deed Vermaelen het uitstekend en hij droeg er zelfs de aanvoerdersband. Maar na aanhoudend blessureleed speelde hij zijn basisplaats kwijt aan Koscielny en Mertesacker en twee jaar geleden liet Arsenal hem definitief naar Barcelona vertrekken.

  Vermaelen: "Een nieuwe start"

  "Ik ben blij dat ik mezelf een speler van AS Roma kan noemen", reageerde Vermaelen. "Ik kijk uit naar deze uitdaging. Het voelt aan als een nieuwe start, in een nieuw land."

  "Radja Nainggolan ken ik heel goed. Hij helpt me veel. Hetzelfde geldt voor Szczesny. Ze hebben enkel goede dingen over de club verteld. Totti? Ja natuurlijk ken ik hem. Iedereen kent Totti. Het gebeurt niet vaak dat een speler zijn hele carrière bij een club speelt. Ik kan niet wachten om met hem te spelen."

  Tweets: