• home
 • video
 • pas verschenen

  Martinez: "Iedereen die indruk op me maakt, heeft een kans"

  Martinez zit in de tribune bij Gent-Genk.

  De kersverse bondscoach Roberto Martinez heeft vanavond Gent-Genk bijgewoond. Hij was onder de indruk van de sfeer en het open spel. Hij staat er ook voor open om spelers op te roepen die indruk op hem maken. "Ik sta voor een frisse start."

  Roberto Martinez werd vier dagen geleden voorgesteld als de opvolger van Wilmots en pikte vanavond Gent-Genk mee. Bij de rust legde hij bij PlaySports zijn aanpak richting zijn eerste selectie uit.

  "Ik wil eerst zeggen dat hier een indrukwekkende sfeer hangt. Ik hou er ook van hoe de ploegen spelen, met open en goed voetbal en de wil om te winnen."

  "Ik wil de competitie zo goed mogelijk leren kennen, maar ik heb daar wel wat tijd voor nodig natuurlijk."

  "Daarentegen ken ik wel al 17 spelers uit de Premier League. Met sommigen heb ik graag gewerkt en anderen maakten me het moeilijk."

  Zal zijn eerste selectie over een kleine maand veel verschillen van die van Wilmots? "Iedereen heeft zijn kans. Ik sta voor een frisse start en sta er zeker voor open om spelers erbij te nemen die indruk op me maakten."

  "Het is duidelijk dat België een uitzonderlijke groep heeft met veel talent. Ik wil de spelers in actie zien en zag er gisteren ook al twee op Wembley voetballen (Origi en Mignolet bij Liverpool)."

  "We willen met die topspelers een topteam vormen en met de steun van de fans iedereen trots maken", zegt Martinez nog.