• home
 • video
 • pas verschenen

  City haalt talentvolle Moreno binnen, maar leent hem meteen weer uit

  Marlos Moreno met Atletico Nacional in actie op de Copa Libertadores.

  Manchester City heeft zich versterkt met Marlos Moreno. De 19-jarige Colombiaan verlaat zijn club Atletico Nacional en bereikte een overeenkomst van vijf seizoenen met de viervoudige Engelse landskampioen. City laat Moreno wel eerst nog een jaartje rijpen bij Deportivo La Coruna in Spanje.

  Marlos Moreno leidde zijn club mee naar een eerste eindoverwinning van de Copa Libertadores in meer dan 25 jaar. Het leverde het Colombiaanse talent een transfer op naar Manchester City waar zo'n 5,6 miljoen euro mee gemoeid zou zijn.

  De 19-jarige aanvaller tekende een contract van vijf seizoen bij City, maar wordt wel nog een jaartje uitgeleend aan Deportivo La Coruna in Spanje. Het is voor de club van Rode Duivels Kompany, De Bruyne en Denayer een aanwinst voor de toekomst.

  Moreno werd ook al door Colombiaans bondscoach José Pékerman opgemerkt. Hij nam het talent een eerste keer op in zijn kern begin februari, om hem een maand later te laten debuteren in een vriendschappelijke wedstrijd tegen Bolivia. Zijn eerste interlanddoelpunt maakte hij op 11 juni tegen Costa Rica.

  Het is voor Manchester City al de zesde zomertransfer. Eerder verzekerde de club zich ook al van de handtekeningen van Leroy Sané, Ilkay Gündogan, Oleksandr Zintsjenko, Nolito en Gabriel Jesus.

  Moreno: "Het wordt ongelooflijk om met Guardiola samen te werken"

  Op de website van zijn nieuwe club gaf kersvers City-speler al onmiddellijk een interview.

  "Het wordt een fantastische ervaring om deel uit te maken van deze grote club. Met Pep Guardiola hebben we bovendien een van de beste trainers van de wereld. Ik denk dat hij houdt van jonge spelers en hen veel beter kan maken op zowel technisch als tactisch vlak."

  "Zelf speel ik het liefst diep in de spits, maar ik kan ook uit de voeten op de linkerflank en centraal achter de aanvallers. Ik ben snel en sterk in een-tegen-een-situaties."

  Tweet van Manchester City: