• home
 • video
 • pas verschenen

  Ola Toivonen gaat bij Toulouse voetballen

  Ola Toivonen met Sunderland vorig seizoen tegen Arsenal.

  De Zweedse aanvaller Ola Toivonen (30) heeft voor drie jaar getekend bij de Franse eersteklasser Toulouse. Vorig seizoen speelde hij in de Premier League bij Sunderland. Hij speelde eerder vijf jaar bij PSV, waar hij 60 keer scoorde.

  De lange blonde spits kwam in januari 2009 aan bij PSV en had onmiddellijk een impact. Op een half seizoen scoorde de Zweedse international, die ook een Fins paspoort heeft, zes keer en gaf hij vijf assists.

  Uitdelijk zou hij in vijf seizoen 60 keer scoren. In januari 2014 vertrok hij naar Frankrijk naar Stade Rennes. Hij scoorde er 15 keer op anderhalf jaar tijd. In de zomer van 2015 werd hij voor een seizoen uitgeleend aan Sunderland, waar hij maar één keer de netten vond.

  De spits speelde in totaal 45 keer voor Zweden en scoorde negen keer. Op Euro 2016 was hij er wel niet bij. Hij tekent bij Toulouse voor drie seizoenen.

  Tweet: