• home
 • video
 • pas verschenen

  Wie volgt Wilmots op? "40 serieuze namen, maar van Gaal niet gehoord"

  Rudi Garcia was tot januari trainer van Radja Nainggolan bij AS Roma.

  Volgens de krant Le Soir bekijkt de voetbalbond een 40-tal serieuze kandidaturen om Marc Wilmots op te volgen als bondscoach. "Rudi Garcia en Marcello Lippi hebben gesolliciteerd, van Gaal heeft persoonlijk niets laten weten", schrijft de krant.

  Le Soir citeert een anonieme bron binnen de voetbalbond. Die zegt dat er zo'n 100 sollicitaties zijn binnengekomen en dat er daarvan iets meer dan een derde serieus bekeken worden.

  "Er zijn 40 serieuze namen. Voormalig Italiaans bondscoach Marcello Lippi heeft effectief gesolliciteerd. En ook Rudi Garcia, oud-trainer bij AS Roma." Die laatste haalde Radja Nainggolan naar Rome en bij Rijsel lanceerde hij Eden Hazard. "Maar pin je niet vast op die namen, want er moet nog een selectie gebeuren."

  Louis van Gaal werd eerder ook genoemd, maar bleek niet zo concreet. "Zijn agenten hebben wel even het terrein verkend, maar hij heeft ons persoonlijk niet geschreven."

  De 40 namen worden nu herleid naar een lijstje met vier of vijf namen. Daaruit wil de bond tegen eind volgende week de volgende bondscoach kiezen. Die moet onmiddellijk aan de slag, want op 1 september spelen de Rode Duivels in Brussel vriendschappelijk tegen Spanje.