• home
 • video
 • pas verschenen

  Vanden Stock: "Of het Eurostadion er komt? Het duurt te lang"

  "Wij moeten absoluut een nieuw stadion hebben."

  Het einde lijkt nog niet in zicht in de sage over het Eurostadion. Anderlecht-voorzitter Roger Vanden Stock heeft het project nog niet opgegeven, maar denkt dat de tijd begint te dringen. "Maar wij moeten absoluut een nieuw stadion hebben."

  Het gebeurt niet vaak dat de Anderlecht-top zich publiekelijk uitlaat over het Eurostadion, maar voorzitter Roger Vanden Stock liet aan de Vlaams-Brusselse mediagroep Bruzz wel verstaan dat het dossier Anderlecht niet helemaal lekker zit.

  "Ik weet niet of we naar de Heizel zullen verhuizen. Het duurt te lang, denk ik. Ik hoop nog altijd dat wij een stadion kunnen krijgen dat beantwoordt aan de normen van Anderlecht, maar met de tijd wordt het moeilijker en moeilijker”, zei Vanden Stock.

  Anderlecht tekende eerder een intentieverklaring om te verhuizen naar een nieuw stadion op parking C aan de Heizel, maar gaf de laatste maanden aan zich niet te kunnen vinden in de huurprijs en de capaciteit (zie "Lees ook"). 

  "Of ik meer zin heb om het bestaande stadion te verbouwen? Dat kan ik ook niet zeggen, maar wij moeten absoluut een nieuw stadion hebben. Een stadion voor 20.000 toeschouwers is te weinig voor de ambities die Anderlecht heeft. Wij moeten een oplossing vinden en ik hoop nog altijd dat het op parking C zal zijn."