• home
 • video
 • pas verschenen

  Peter Maes voor terugmatch tegen Cork City: "De opdracht is duidelijk: scoren"

  Maes is op zijn hoede: "Cork is een zeer degelijk team"

  0 / 0

  Maes is op zijn hoede: "Cork is een zeer degelijk team"

  Racing Genk is vertrokken naar Ierland voor de terugwedstrijd van de derde voorronde van de Europa League tegen Cork City. De Limburgers verdedigen een 1-0-voorsprong uit de heenwedstrijd. "We hebben de nul kunnen houden, maar ook in Ierland zullen we moeten scoren", zei trainer Peter Maes voor de microfoon van Sporza.

  "De wedstrijd tegen Oostende (2-1 winst, nvdr) heeft ons vertrouwen gegeven", zei Maes op de luchthaven. "We zijn nu zes à zeven weken bezig en dan is het normaal dat nog niet alles op punt staat."

  "We hebben vorig seizoen hard moeten werken om ons Europees ticket te pakken. Nu we de kans hebben om via de kwalificaties in de groepsfase van de Europa League terecht te komen, moeten we daar vol voor gaan. Voor onze jonge kern zou dat een enorme stap zijn."

  "Cork City heeft in de heenwedstrijd bewezen dat het een heel degelijke ploeg is. Bovendien is hun competitie al 25 speeldagen ver en zitten ze dus niet ver van hun topvorm af."

  Buffel: "We zullen bij de les moeten zijn"

  "Het is goed dat we in de heenmatch in eigen huis geen tegendoelpunt hebben geslikt", verklaarde aanvoerder Thomas Buffel. "Een gelijkspel in Cork is sowieso in ons voordeel en als we efficiënt voor de dag komen, wordt het voor de Ieren nog een pak moeilijker. We zullen natuurlijk wel bij de les moeten zijn."

  "Het wordt belangrijk om op de juiste momenten het hoofd koel te houden. Hopelijk kan ik als aanvoerder mijn steentje bijdragen."